Haberler

60 Bin Bebek Devlet Takibine Alındı! İyi Beslenmeyenler Raporlanacak

Güncelleme:

Devlet ilk 5 yaşına kadar iyi beslenmeyen, yeterli gıdaya ulaşamayan kronik hastalık riski taşıyan bebeklerin envanterini çıkardı. Bu kapsamda kötü beslendiği raporlanan bebeklerin beslenmesi karşılanacak.

Sağlık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) uzmanları 60 bin bebeği ve ailesini tek tek evlerinde ziyaret etti. Bu bebeklerin ve ailelerinin ihtiyaçları karşılanarak beslenme yetersizlikleri ve gelişim gerilikleri engellenecek.

DEVLET KURUMLARI İLK DEFA BÖYLE BİR İŞBİRLİĞİ YAPTI

Türkiye'de kötü beslenmeye bağlı çıkacak hastalıkları önlemek için ise ilk kez devletin diğer kurumları ile birlikte işbirliği yapıldı. Kötü beslendiği belirlenen bebek ve çocukların gıdaları devlet tarafından karşılanacak.

"KÖTÜ BESLENDİĞİ RAPORLANAN BEBEKLERİN MAMASINI SGK ÖDEYECEK"

SGK yetkilisi konuyla ilgili şunları söyledi:

"Kötü beslendiğine dair raporu alan bebeklerimizin mama ve beslenmesini SGK ödüyor. Normalde bu bebeklerin ilk rapor sonrası iyileşmesi gerekiyor ama aile ikinci kez rapor alırsa burada sorun olduğunu görüyoruz. Malnütrisyon hastalığı, 0-5 yaş arası çocuklarda ciddi geriliğe neden oluyor. Bu gerilik bedensel olmanın yanı sıra zeka geriliği olarak da görülüyor. Bu da SGK'yı ilgilendiren en önemli konu. Bir hastalık oluşmadan önce engellemek sağlık harcamasını da düşüren bir faktör."

(Kaynak: Sabah)

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Bakanlığı Bebek Anne Çocuk Sağlık Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title