Haberler

6 Uluslararsı Eğitim Kongresi

Eski İngiltere Başbakanı Tony Blair'in baldızı, İngiliz Gazeteci Lauren Booth, 6. Uluslararası Eğitim Kongresi'ne yaptığı konuşmada 5 sene önce Müslüman olarak İslami yaşam tarzını benimsediğini belirtti.

6. Uluslararası Eğitim Kongresi, Şuurlu Öğretmenler Derneği'nin (ÖĞ-DER) düzenlediği organizasyonla Başkent Öğretmenevinde yapıldı. Kur-an'ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan eski İngiltere Başbakanı Tony Blair'in baldızı, İngiliz Gazeteci Lauren Booth, 5 sene önce Müslüman olarak İslami yaşam tarzını benimsediğini belirttiği konuşmasında, "Beş sene önce ben aslında batının modern yaşam tarzının, seküler yaşantının bir parçasıydım. Kendimi bu kıyafetle görseydim o zaman, 'Müslümanlar sana ne yaptı' derdim. 'Sana bir Müslümanlık ilacı mı verdiler' derdim" diye konuştu.

Samsun'a gerçekleştirdiği bir ziyarette ÖĞ-DER ve Milli Görüş hareketinin parçası olan kadınlarla bir araya geldiğini kaydeden Booth, "Geçtiğimiz hafta içerisinde Samsun'a gittim. Samsun'da ÖĞ-DER ve Milli Görüş hareketinin bir parçası olan kadınlarla bir araya geldim. Çeşitli zulümlere uğramış, pek çok fedakarlık yapmış, işlerini bırakmış, dinlerini yaşayabilmek için Hz. Muhammed'in peşinden gidebilmek için fedakarlık yapmış kadınlarla bir araya geldim" şeklinde konuştu.

Merhum Başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın İslami etkilerinden bahseden Booth, "Geçtiğimiz birkaç gün içerisinde Allah'a şükür bu çerçevede Sayın Erbakan'ın bu çağda İslami etkilerini görme şansı buldum. Allah Rahmet eylesin. Eğitim ve ahlak içerisinde modernlik çatışmasından bahsedeceğim. Çağımıza baktığınızda sekülerizm ve materyalizmin çatıştığını görüyoruz. İslam ve İslami hayat şekli Allah'ın varlığına olan inanıştır ve temiz, helal yaşamak, ahlakı her şeyin önünde tutmaktır" ifadelerini kullandı.

"100 YIL SONRASINI DÜŞÜNÜYORSANIZ İNSAN YETİŞTİRİN"

Kongreye konuk olarak katılan Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, kongrenin açılışında yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

"Bilge kişi diyor ki; "1 yıl sonrasını düşünüyorsanız tohum saçın 10 yıl sonrasını düşünüyorsanız ağaç dikin 100 yıl sonrasını düşünüyorsanız insan yetiştirin' Temel mesele eğitimdir. Eğitimde maksatta hiç şüphesiz topluma iyi bir yön verebilmektir. Burada da Merhum Erbakan hocamızı rahmetle anıyorum. Şuurlu öğretmenler derneğinin asıl bahanesi de Erbakan hocamızdır." - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Necmettin Erbakan Tony Blair Samsun Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title