Haberler

6. Uluslararası Arapça Yarışması Ödül Töreni

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - 6. Uluslararası Arapça Yarışması'ndan detaylar- Ödül töreni 6. Uluslararası Arapça Yarışması- 6. Uluslararası Arapça Yarışmaları kapsamında İmam Hatip Ortaokulları Arapça Yarışması Türkiye Finallerinde dereyece girenlere ödülleri verildi Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen, Akademi Lisan ve İlmi Araştırmalar Derneğince koordinasyonu yürütülen 6. Uluslararası Arapça Yarışmaları kapsamında İmam Hatip Ortaokulları Arapça Yarışması Türkiye Finalleri Kayseri'de gerçekleştirildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - 6. Uluslararası Arapça Yarışması'ndan detaylar- Ödül töreni 6. Uluslararası Arapça Yarışması- 6. Uluslararası Arapça Yarışmaları kapsamında İmam Hatip Ortaokulları Arapça Yarışması Türkiye Finallerinde dereyece girenlere ödülleri verildi Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen, Akademi Lisan ve İlmi Araştırmalar Derneğince koordinasyonu yürütülen 6. Uluslararası Arapça Yarışmaları kapsamında İmam Hatip Ortaokulları Arapça Yarışması Türkiye Finalleri Kayseri'de gerçekleştirildi.Arapça Yarışmaları Koordinasyon Kurulu Üyesi Adem Varıcı, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezindeki final öncesi yaptığı açıklamada, Türkiye'de Arapça öğretimini geliştirmek, modern metotlarla Arapçayı sevdirerek öğretmek ve Arapçanın önemini kavratmak maksadıyla "Arapça Öğretimini Geliştirme Projeleri" kapsamında düzenlenen Arapça Yarışmalarının bu yıl altıncısının yapıldığını söyledi.Dünyanın sayılı ve en önemli dillerinden birisi olan Arapçanın, 'öğrenilebilir bir dil' olduğu gerçeğine vurgu yapmak istediklerini belirten Varıcı, şunları kaydetti: "Okul içi elemelerinde birinci olmuş, 2 Nisan ve 4 Mayıs tarihlerinde yapılan il ve bölge yarışmalarında birincilik derecesi almış Türkiye'nin yıldız imam hatip öğrencileri var. Bu büyük heyecana gelene kadar öğrencilerimiz oldukça zorlu elemeleri atlattı. 'Videonu çek gönder' yöntemiyle yapılan yarışmalarda gönderilen bin 401 video tek tek bağımsız jüriler tarafından titizlikle seçildi. İl birincileri belirlendikten sonra öğrencilerimiz yeniden video klip hazırladı ve yarışmaların bölge elemelerine katıldılar. Türkiye genelindeki 10 bölge üzerinden yapılan değerlendirmeler neticesinde bu gün burada en başarılı bulunan 10 okulumuz yer aldı. Ortaokullarda 795 okuldan 2 bin 636 öğrencimiz şiir okuma yarışmasına, 259 okuldan bin 31 öğrencimiz hikaye canlandırma yarışmasına, 536 okuldan 4 bin 400 öğrencimiz de metin canlandırma yarışmasına katıldı."Üç kategoride gerçekleştirilen yarışmalarda dereceye girenler şu şekilde sıralandı: Arapça şiir okuma kategorisinde Muş Merkez Farabi İmam Hatip Ortaokulu birinci, Balıkesir İvrindi İmam Hatip Ortaokulu ikinci, Mardin Midyat İmam Hatip Ortaokulu üçüncü oldu. Arapça hikaye okuma ve canlandırma kategorisinde, Kocaeli İzmit Evliya Çelebi İmam Hatip Ortaokulu birinci, İzmir Karabağlar Akşemsettin İmam Hatip Ortaokulu ikinci, Rize Güneysu Kaptan Ahmet Erdoğan İmam Hatip Ortaokulu üçüncü oldu. Arapça çocuk şarkıları okuma kategorisinde ise Bursa Gemlik İmam Hatip Ortaokulu birinci, Erzurum Pasinler İbrahim Hakkı İmam Hatip Ortaokulu ikinci ve Amasya Suluova İmam Hatip Ortaokulu üçüncülüğü elde etti.Dereceye girenlere madalyaları ve belgeleri Vali Yardımcısı Mustafa Masatlı ve diğer protokol üyeleri tarafından verildi.

Kaynak: AA / Güncel

Kayseri Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title