Haberler

6 Metre Derinlikte Nefes Kesen Kurtarma

Sarıyer'de denize uçan otomobilinden 10 ila 15 dakika sonra kurtarılan sürücü Murat Kopuzoğlu, hastanede  yaşam mücadelesi veriyor. Olay yerine 5 dakika içinde gelen Sahil Güvenlik Dalış, Emniyet, Güvenlik, Arama, Kurtarma (DEGAK-4) timi Kopuzoğlu'nun bu mücadelesinde en önemli paya sahip.  Tim, 6 metre derinlikleki aracın şoför kapısını çeki yardımıyla kırıp sürücü bota çıkarıldı. Burada kalbi durduğu belirlenen Kopuzoğlu, burada yapılan kalp mesajıyla hayata döndürüldü.

Sahil yolunda Tarabya önlerinde dün içinde sürücüsüyle birlikte denize uçan otomobil olduğu ihbarını alan Sahil Güvenlik Dalış, Emniyet, Güvenlik, Arama, Kurtarma ekipleri 5 dakikada olay yerine ulaştı. Dalış yapacak ekip, yoldayken balıkadam kıyafetlerini giyerek kurtarma çalışmaları için hazır duruma geldi. Aracın uçtuğu yere dalış yapan kurtarma ekibi aracı 6 metrede buldu.

OTOMOBİL İÇİNDE KENDİNDEN GEÇMİŞ ŞEKİLDE BULUNDU

İçi tamamen su dolan otomobilin içinde aracın sürücüsü 35 yaşındaki Murat Kopuzoğlu'nu şoför koltuğunda baygın halde buldular. Sıkışan kapı çeki yardımı ile açılırken, sürücü buradan alınıp su yüzeyine bota çıkarıldı.

DURAN KALP ÇALIŞTIRILDI

Kalbi duran sürücüye ilk müdahalede burada yapıldı. Temel yaşam desteğiyle duran kalbi çalıştırmayı başardılar.  Hayata tutunan Kopuzoğlu, kıyıda hazır bulunan ambulansla İstinye Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.  Yoğun bakım servisinde tedavisine devam edilen Kopuzoğlu dünden beri uyutuluyor.

SAHİL GÜVENLİK'İN B PLANI HAZIRDI

Ayrıca denize uçan otomobilin kapısının açılmaması ihtimaline karşı Sahil Güvenlik ekipleri itfaiye ile de koordineli çalıştı. Kapının açılmaması halinde itfaiye ekibinin vinci ile otomobili karaya çıkarmak için plan yapıldı. Sürücünün DEGAK-4 ekipleri tarafından kurtarılmasının ardından denizin içinde otomobili itfaiye vinci tarafından çıkarılmıştı.

"İLK MÜDAHALE KRİTİK BİR ZAMAN EŞİĞİNDE"

Murat Kopuzoğlu'nun eski SAS komandosu olan halasının oğlu Atilla Limanlar, boğulmaktan kurtarılan kuzeninin mucize eseri hayatta olduğunu ifade etti. Aynı zamanda rehber balık adamlık yapan Limanlar, kuzeninin iyi bir yüzücü olduğunu kaza sonrası baygın olmasaydı kendi imkanlarıyla aracından çıkabileceğini söyledi.  Kuzenine ilk müdahalenin kritik bir zaman eşiğinde yapıldığına dikkat çeken Limanlar, "Boğulma vakalarında saniyeler çok önemli. Suyun altında ne kadar havasız kaldı bilmiyoruz. Ama Sahil Güvenlik'e Komutanlığına bağlı ekipler inanılmaz hızlı bir şekilde olay yerine gelerek müdahele bulundular. Eğer biraz geç kalsalar bugün hayatını kaybetmiş olabilirdi" dedi.

YOĞUN BAKIMDA UYUTULUYOR

Atilla Limanlar, kuzeninin sağlık durumuyla ilgili de şu bilgileri verdi:

"Dünden beri uyutuluyor. Şimdi burada yeğenimiz suyun altında ne kadar havasız kaldı,  beynine ne kadar zaman oksijen gitmedi? Doktorlara göre bu süre biraz uzun gibi görünüyor. Genç bir vücuda sahip bayılmasa zaten kendisi yüzde yüz araçtan çıkardı. Uyutulması üç gün sürecek. Dün ateşi çıkmış. Bu da vücudunun direncini gösteriyor. Artık Allah'a dua edip bekleyeceğiz" ifadelerini kullandı.

SUDA BOĞULMALARDA İLK YARDIM

İstanbul Tıp Fakültesi Sualtı Hekimliği ve Hiperbarik Tıp Anabilim Dalı Başkanı Şamil Aktaş, boğulma tehlikesi geçirmiş bir kişiye ağzında yabancı bir madde varsa çıkartıldıktan sonra ağızdan ağıza ya da ağızdan buruna solunum yapılması gerektiğini belirtti. Boğulma vakalarında kritik bir eşik olmadığını belirten Aktaş,  "Boğulma tehlikesi geçiren bir kişi kıyıya çıkartıldıktan sonra vücuttan su çıkarmak için yapılan hareketler yanlış. Kişiyi sırtüstü yatırdıktan sonra ilk yardıma başlanmalı. Doktor gelene kadar da ilk yardım faaliyetlerinde ısrar etmek lazım" dedi.

- İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Sarıyer Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title