Haberler

6. Kuzoluk Yayla Şenliği

Amasya Akdağ Köyleri ve Köylüleri Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından "6. Kuzoluk Yayla Şenliği Etkinlikleri" düzenlendi.

Amasya Akdağ Köyleri ve Köylüleri Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından "6. Kuzoluk Yayla Şenliği Etkinlikleri" düzenlendi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, etkinliğe katılan Vali Osman Varol, vatandaşlarla birlikte ip çekme oyununa katılıp yaylaları gezdi.

Vali Varol, yayla şenliklerinin birlik ve beraberliği yaşatmak açısından çok önemli olduğunu belirtti.

Geleneklerin gelecek kuşaklara da kaybolmadan geçmesi için gereken desteği vereceklerini vurgulayan Varol, şu ifadelerde bulundu:

"Buradaki sevindirici tabloyu görünce hakikaten millet olmanın, hemşehrilik ruhunun gelişmiş olmasının güzel örneklerini yaşıyoruz. Ayrıca kültürlerimizi yaşamak ve yaşatmak anlamında bu tür organizasyonların çok önem arz ettiğini belirtmek istiyorum. Özellikle yeni yetişen nesillerimize bize ait olan kültürümüzü, birliğimizi ve beraberliğimizi aktaracak olan geleneklerimizi yaşatmak istiyoruz."

Şenliğe, AK Parti Amasya milletvekilleri Mustafa Levent Karahocagil, Hasan Çilez, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, İl Emniyet Müdürü Fahri Bulut ve İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Çittır katıldı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Amasya Akdağ Politika Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title