Haberler

6 Kız Çocuğuna İstismar Davası Ertelendi

İZMİR'in Karabağlar ilçesindeki bir ortaokulda müdür yardımcısı olarak görev yapan ve 6 kız öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla hakkında dava açılan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Çetin O.'nun (49) yargılanmasına devam edildi. Öğrencilerden 5'inin ifade verdiği duruşma, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.

Karabağlar'da bir ortaokulda müdür yardımcısı olarak görev yapan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Çetin O., iddiaya göre geçen mart ve nisan aylarında, okuldaki 6 kız öğrenciye fiziksel ve sözlü cinsel tacizde bulundu. İddiaya göre, Çetin O. ders sırasında H.Ü'ye ileride ne iş yapmak istediğini sordu, H.Ü de  "Dansçı olmak istiyorum" cevabını verdi. H.Ü ile koridorda karşılaşınca öğrenciyi odasına çağıran Çetin O., cep telefonundan müzik açarak, "Hadi bana dans et, bir iki figür göster" dedi. H.Ü. dans etmek istemediğini belirterek, itiraz etti ve bağırmaya başladı. Olayın üzerine diğer öğretmenler de Çetin O.'nun odasının önüne geldi. H.Ü'nün olayı okuldaki rehber öğretmenine anlatması sonrasında tutanak tutuldu. Bu olayın ardından, daha önce benzer olaylar yaşadığını söyleyen 5 kız öğrenci de, yaşadıklarını rehber öğretmeniyle paylaştı.

İhbar üzerine, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, olayla ilgili başlattığı soruşturma kapsamında Çetin O.'yu açığa aldı. Ailelerin şikayetçi olması üzerine olayla ilgili soruşturma başlatan İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla, geçen 19 Nisan'da gözaltına alınan Çetin O., bir gün sonra da tutuklandı. Çetin O. hakkında 5 kez 8 yıldan 15 yıla kadar ve H.Ü.'ye yönelik davranışı nedeniyle de 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame, İzmir 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. Çetin O., davanın geçen 15 Ağustos'ta görülen ilk duruşmasında, suçlamaları kabul etmeyerek, "Ben okula giriş çıkışlar ve öğrencilerin giyimleriyle ilgili görevliydim ve öğrencilerin okula taytla gelmesine, uygunsuz araç ve gereçlerle gelmelerine engel oldum. Dolayısıyla okulda sevilmeyen idareci haline geldim. En son yaptığım sınavda da düşük not verdiğim için öğrenciler böyle bir iftira atmış olabilirler" dedi. Çetin O., delil karartma ve kaçma şüphesi bulunmadığı gerekçesiyle, tutuksuz yargılanmak üzere ilk duruşmada tahliye edildi.

Davanın bugün görülen ikinci duruşmasında ise, 6 kız çocuğundan, 5'i dinlendi. Çocuklar, ifadelerinde Çetin O.'nun kendilerine istismarda bulunduğu iddialarını yineledi. Tanıkların da dinlendiği duruşmada savunma yapan sanık Çetin O., H.Ü'yü odasına çağırmadığını, koridorda karşılaşmaları üzerine kapı eşiğinde konuştuklarını iddia etti. Duruşma, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.

ÇOCUKLARIN SESİ DUYULSUN

Duruşma sonrasında Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM) Başkanı Saadet Özkan tarafından konuya ilişkin basın açıklaması yapıldı. Özkan, "Bugün 6 kız çocuğumuza yapılan istismarın adalet önünde hesabının verilmesi için duruşmaya katıldık. Çocuklar bizleri gördüğünde varlığımızdan dolayı güç buldular. Fakat mahkeme salonunda genelgeye riayet edilmediğini gözlerimizle gördük. Canlandırma şeklinde istismarın nasıl yapıldığı çocuklara soruldu. Biz çocuklar bir kez dinlensin, psikolojileri bozulmasın derken, anlıyoruz ki genelgeye özünde riayet yok. Davaların bu kadar uzamasından, çocukların defalarca konuşturulmasından dolayı aileler psikolojik olarak o kadar yoruluyorlar ki davada şikayetlerini geri çekecek hale geliyorlar. Biz mesleğimizin içine bulaşan çocuk istismarcılarını teslim edip adalete yansıtmalı, adaletin de doğru tecelli etmesi için ihtisas mahkemelerinin kurulmasını sağlamalıyız. Toplum olarak her yerde bulunan, her ilde, gittiğimiz davalarda celselerin çok uzadığını, çocukların ve ailelerin yıprandığını görüyoruz. Davaya yine devam edeceğiz, vazgeçmeyeceğiz. 'Çocuklar vatandır' diyerek yola çıktık. Türkiye'nin her yerinde davalara gidiyoruz. Bu davada da tutuksuz yargılama devam ediyor" dedi.

'HASSASİYET GÖSTERİLMEDİ'

Derneği avukatı İpek Kul ise "Bir önceki celsede 1 çocuğumuz, bugün 5 çocuğumuz dinlendi. Yakın zamanda Yargıtay tarafından bir genelge yayınlanmasına rağmen mahkeme heyeti bu konuda hassasiyet göstermedi.  Bazı çocukların tanık sıfatını da taşıdığı gerekçesiyle mahkeme salonunda dinlenmesine karar verdi. Çocuklarımız buna rağmen son derece cesaretli bir şekilde şahsın cezalandırılmasını istediler. Şahsın tahliyesinden sonra, çocuklara isimsiz kargo ile üstü kapalı tehditlerde bulunuldu. Buna rağmen tutuksuz yargılama devam ediyor. Biz UCİM olarak bu davanın takipçisi olmaya devam edeceğiz" dedi.

- İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İzmir Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title