Haberler

6 gün aralıksız bateri çalarak rekor kırmaya çalışacak

Mersin'de, daha önce 42 saatlik rekorun sahibi olan 60 yaşındaki baterist Oktay Kızılkaya, 160 saat boyunca aralıksız bateri çalarak 'aralıksız en uzun süre bateri çalma' rekorunu kırmaya çalışacak. Yeni rekor denemesine Mezitli sahilinde başlayan Kızılkaya'nın 6 gün boyunca bateri çalması bekleniyor.

Mersin'de yaşayan rekortmen baterist Oktay Kızılkaya, aralıksız 160 saat sürecek olan yeni rekor denemesine Mezitli Belediyesinin desteğiyle başladı. Kızılkaya, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan'ın ilk vuruşunu yaptığı rekor denemesi ile yeniden Guinness Rekorlar Kitabına girmeyi hedefliyor.

2003 yılında kırdığı 42 saatlik rekorun Kanadalı bir baterist tarafından 134 saat 5 dakika ile kırılmasının ardından harekete geçen Kızılkaya, Mezitli Belediyesinin Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri kapsamında yeni rekor denemesine başladı. Renkli ve eğlenceli görüntülerle Babil Kavşağı güneyinde Kültür Park içerisinde bulunan Side Harabeleri yanında başlayan, popüler müzikler eşliğinde devam eden rekor denemesinin 6 gün sürmesi bekleniyor.

"MERSİNLİLERİN VERECEĞİ MORALLE ÇOK RAHAT 160 SAATLİK SÜREYİ TAMAMLAYACAĞIMA İNANIYORUM"

Bateri çalma maratonuna başlamadan önce açıklama yapan Kızılkaya, uzun süredir bu rekor denemesi için çalıştığını söyledi. Kızılkaya, "Bu rekoru kıracağıma inanıyorum. Stüdyo ortamında bu rekora yaklaştım. Tüm hazırlıklarımı tamamladım. Gelip izleyenler olursa daha fazla motive olurum. Mersinlilerin vereceği moralle de çok rahat 160 saatlik süreyi tamamlayacağıma inanıyorum" dedi.

Rekor denemesi boyunca 48 saatte bir 2 saat mola vereceğini belirten Kızılkaya, tamamını kayda alacakları denemeyi daha sonra Guinness'e göndereceklerini ifade etti.

"HERKESİ, OKTAY KIZILKAYA'YA DESTEK VERMEYE ÇAĞIRIYORUM"

Belediye Başkanı Tarhan da Mezitli'de çok güzel bir ortamda rekor denemesi olacağını vurgulayarak, vatandaşların bu etkinlikte müzik ziyafeti çekeceğini söyledi. Tüm Mersinlileri bu coşkuya davet eden Tarhan, Mezitli'nin çok özel bir şehir olduğunu ifade ederek, "Nerede güzel bir şey olduğu haberini duyuyorsanız bilin ki Mezitli'de gerçekleşmiştir. 160 saat boyunca Mezitlililer güzel müziğe doyacak. Herkesi, bu eğlenceye ortak olmaya ve sanatçı arkadaşımız Oktay Kızılkaya'ya destek vermeye davet ediyorum. Oktay arkadaşımızın bu rekoru kıracağına ve tüm dünyanın Mersin'in adını duyuracağına inanıyorum" diye konuştu.

Daha sonra rekor denemesine başlayan Kızılkaya'nın çaldığı şarkılar eşliğinde Başkan Tarhan, eşi Sembol Tarhan ile birlikte dans ederken, sahilde yürüyüş yapan vatandaşlar da alkışlarla sanatçıya destek verdi.

(İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Neşet Tarhan Kızılkaya Mezitli Mersin Haberler

Bakmadan Geçme

Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli? Serhan Yıldırımhan kimdir? Zafer Partisi Hatay- Kırıkhan Belediye Başkan adayı Serhan Yıldırımhan kaç yaşında, nereli? Cengiz Kırgın kimdir? Zafer Partisi Hatay- İskenderun Belediye Başkan adayı Cengiz Kırgın kaç yaşında, nereli? SURİVOR KİM ELENDİ? Survivor All Star 2024 adaya kim veda etti? OY SAYIMINDA İFTAR MOLASI OLACAK MI? YSK iftar arası kararında ne dedi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title