Haberler

6 Aylık Bebek İş Makineleriyle Kurtarıldı

Ordu'nun Akkuş ilçesinde hastalanan 6 aylık Hira Gül bebek karla mücadele ekiplerinin 5 iş makinası ile 14 saatlik çalışması sonucunda kurtarıldı.

Ordu'nun Akkuş ilçesine bağlı Tösgel Mahallesi'nde geçen gece saat 03.30 sıralarında 112'ye gelen ihbarda 6 aylık bir bebeğin ateşinin çıktığı ve durumunun kötüyü gittiğinin haberini alan ekipler paletli ambulans ve bir iş makinesi ile olay yerine hareket ettiler. Yoğun kar ve tipi sonrası mahsur kalan ekiplerin imdadına Ordu Büyükşehir Belediyesi'ne Bağlı karla mücadele ve UMKE ekipleri yetişti. Tipinin yoğunluğunu arttırmasının ardından mahsur kalan ekibi kurtarmaya giden ekibinde yolda kalması sonucu 112 ekiplerine ulaşım sağlanamadı. Kendi imkanları ile köye ulaşan sağlık ekipleri 6 aylık Hira bebeğe ilk müdaheleyi köyde yaptı. Ekipler köyde ve yolda mahsur kalan karla mücadele ekipleri için çevre ilçelerle irttibata geçerek iki yönlü bir çalışma başlattı. Çalışmaların ardından ulaşılan ekipler çift yönlü karla mücadele ekiplerinin çalışması ile 14 saatlik çalışma sonunda Hira bebeği Akkuş Devlet Hastanesi'ne götürdü. Karla mücadele ekipleri tarafından açılan yollar, yoğun tipi sebebiyle kısa sürede tekrar geri kapandı.

Çocuğunun hastaneye yetişmesinde yoğun çalışma gösteren herkese teşekkür eden 6 aylık Hira bebeğin babası İsmail Şahin, "Çocuğumun ateşi çıkmıştı bende 112'yi aradım yer yer 2 metreyi aşan kar kalınlığı vardı. İş makinaları ile yollar açıldı. Çocuğumun hastaneye yetiştirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.

112 Sağlık personeli ve UMKE ekibi de, büyükşehir ile kordineli çalışarak 5 ekibin yoğun çalışması ile vakalara müdahele ettiklerini dile getirerek tüm hastalara geçmiş olsun dileklerini ilettiler.

Geçtiğimiz gece saat 03.00'te başlayan kurtarma operasyonlarının akşam 19.00 sıralarında sonlandığını belirten Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci, "Ordu Büyükşehir Belediyesi ekipleri ile birlikte 5 iş makinası ve 112 ekiplerinin çok ciddi bir mücadele vererek hastaları kurtardılar. Bu yoğun çalışmalarında emeği geçen herkese teşekkür ederim" diye konuştu. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Akkuş Bebek Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title