Haberler

6. Aroma Dağ Koşusu Türkiye Şampiyonası Antalya'da Yapıldı

Güncelleme:

Atletizm Federasyonunun Aroma iş birliğiyle düzenlediği 6. Aroma Dağ Koşusu Türkiye Şampiyonası, Antalya'nın Akseki ilçesinde yapıldı.

Akseki Kaymakamı Murat Beşikci'nin verdiği startla başlayan şampiyonaya, 144 sporcu katıldı. Kaymakamı Beşikci, şampiyona öncesinde yaptığı açıklamada, organizasyona sponsorluk yapan Duruk ailesine teşekkür etti.

Gelecek yıl şampiyonayı uluslararası hale getirmek için çalışmalara başlayacaklarına değinen Beşikci, "Bu koşuda dereceye girerek dünya dağ koşularına katılacak sporcularımıza şimdiden başarılar diliyorum. Bu sporcularımız her yıl olduğu gibi bu yıl da dünyada bayrağımızı göndere çektirerek İstiklal Marşımızı dinletecekler" dedi.

Avrupa Atletizm Birliği Dağ Koşuları Komisyonu Üyesi Hasan Babaç, dereceye giren sporcuların 8 Eylül'de Polonya'da yapılacak 29. Dünya Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edeceğini bildirdi. Babaç, sporculardan derece beklediklerini ifade etti.

Aroma AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Metin Duruk ise şampiyonayı uluslararası hale getirmek için yürütülecek çalışmalara destek olacaklarını açıkladı.

Şampiyonada genç bayanlar, genç erkekler, büyük bayanlar ve büyük erkekler kategorilerindeki yarışmada, şu sonuçlar alındı:

Genç bayanlar

1. Tubay Erdal (Erzurum)

2. Çeşminaz Yılmaz (Gümüşhane)

3. Burcu Subatan (Kayseri)

4. Emine Baştuğ (Aksaray)

Genç erkekler

1. Ramazan Karagöz (Ağrı)

2. Adem Karagöz (Ağrı)

3. Sadullah Ergün (Bitlis)

4. Yunus İnan (Bitlis)

Büyük bayanlar

1. Burcu Büyükbezgin (Afyonkarahisar)

2. Lütfiye Kaya (İstanbul)

3. Hülya Baştuğ (Aksaray)

4. Süheyla Adıyaman (Van)

Büyük erkekler

1. Mehmet Akkoyun (Van)

2. Deniz Kazan (Van)

3. Emrah Akalın (Muş)

4. Arif Kitir - Antalya

Kaynak: AA / Spor

Antalya Bitlis Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title