Haberler

6 Adımda Lezzetli Kavurma Yapın!

Güncelleme:

Kurban Bayramı'nın olmazsa olmazlarından birisi şüphesiz ki kavurma. Peki, iyi bir kavurma yapmak için nelere dikkat edilmeli, lezzetli bir kavurma yapmanın sırları neler?

ETİNİZİN LEZZETİNİ ARTTIRMAK İÇİN DİNLENDİRİN

Kurban etinizi mümkünse 24 saat oda sıcaklığında tutun. Daha lezzetli olması için bekletebiliyorsanız etinizi 3 gün buzdolabında dinlendirin. Bu şekilde dinlenen et, daha kolay pişecek ve daha lezzetli olacaktır.

KAVURMA İÇİN DOĞRU ETİ SEÇİN

Kavurmayı koyun ve kuzu etinin but ve kol kısmından, dana etinin ise sırt ve kol-kürek kısmından hazırlayın.

KAVURMAYA MUTLAKA KENDİ YAĞINI EKLEYİN

Kavurmaya lezzet veren şeylerden birisi kendi yağında pişmesidir. Kavurmanızı yaparken önce kendi yağında 10 dakika kadar pişirin sonra arzunuza göre diğer yağları ekleyebilirsiniz.

KISIK ATEŞTE DEĞİL, YÜKSEK ATEŞTE PİŞİRİN

Kavurmanızı kısık ateşte değil harlı ateşte pişirin. Bu etinizin suyunu içinde tutmasını sağlayarak kurumasını önleyecektir. Kurban etini ızgara yaparken ise kısık ateşte pişirin. Çevirmek için çatal kullanmayın, çatal eti deler ve içindeki su dışarı çıkarak etinizi sertleştirir.

SU EKLERKEN DİKKATLİ OLUN

Dana kavurma yapıyorsanız 1 kilo ete 4 bardak kadar su ekleyin. Koyun ya da kuzu etinden kavurma yapıyorsanız ise su koymayın.

AROMA VERİCİLERİ DOĞRU ZAMANDA EKLEYİN

Kavurmanıza soğanı pişerken kesmeden ekleyerek dağılmasını önleyin. Kuzu ya da koyunun kokusunu alması için defne yaprağı ve sarımsak ekleyin. Baharatları ise kavurmanız suyunu çekmeye yakınken ekleyin.

Kaynak: Bültenler / Sağlık

Sağlık Haberler

Bakmadan Geçme

30 Mart İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Mart Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Mart 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Mart Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Survivor yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Survivor 72. bölüm fragmanı izle! Survivor yeni bölüm fragman linki! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 29-30 Mart benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! Seçim propaganda yasakları ne zaman başlıyor? Quaresma Beşiktaş'a gelecek mi? 29-30 Mart hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 28 Mart 2024 Konya su kesintisi listesi! ORC İstanbul anket sonucu ne, kim önde? Ekrem İmamoğlu mu, Murat Kurum mu? Sonar İstanbul anket sonucu ne, kim önde? Ekrem İmamoğlu mu, Murat Kurum mu? Gaddar 12. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 29 Mart Gaddar yeni ölüm izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title