Haberler

6.2'lik Depreme Uzman Yorumu

Güncelleme:

Deprem uzmanları, Ege Denizi'nde meydana gelen 6.2'lik depremle ilgili açıklamalarda bulundu.

Deprem uzmanları, Ege Denizi'nde Saros Körfezi açıklarında meydana gelen depremi yorumladı.

"ANADOLU GERGİN"

Deprem uzmanı Prof. Dr. Ahmet Ercan bölgenin bu büyüklükte bir depremle daha önce karşılaşılmayan bir bölge olduğunu ifade etti. "Anadolu gergin" diyen Ercan, yakın bir zamanda daha büyük bir deprem beklenmediğini de ifade etti.

"EN SON 1912'DE GERÇEKLEŞMİŞTİ"

Saros Körfezi'nde az kırılmış faylar olduğunu ifade eden diğer deprem uzmanı Prof. Dr. Şener Üşümezsoy ise "Yaklaşık 100 kilometrelik bir yüzeyin kırılması, 10-12 kilometrelik bir kırıktan söz edebiliriz. En son bölgede 1912 yılında benzer bir deprem yaşanmıştı." diye konuştu.

"BAĞIMSIZ BİR DEPREM"

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Mühendislik Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Aydın Büyüksaraç, Ege Denizi'ndeki 6.2 şiddetindeki depremle ilgili, "Bu deprem beklenilen büyük depremin devamı değil. Bağımsız bir deprem, öncü bir deprem de değil" dedi.

"BEKLENEN BİR DEPREM"

Doç. Dr. Büyüksaraç ise son yaşanan depremi "rutin" olarak nitelendirdi. "Ege Denizi'nde rutin beklenen bir deprem" diyen Büyüksaraç, şöyle konuştu:

"Deprem, karadaki fayların denizdeki uzanımları üzerindeki şekliyle görünüyor. Depremin yaşandığı bölge, özellikle çokça üzerinde durduğumuz, Edremit Körfezi ve Saros Körfezi'nin tam olarak köşegenlerine karşılık geliyor. Çanakkale'nin güneyindeki illerde de hissedildi. Artçıları devam edebilir. Bunun dışında 40-50 dolayında, bundan daha küçük büyüklükte deprem bekliyoruz. Bir kaçını aynı şekilde hissedebiliriz. Bu deprem beklenilen büyük depremin devamı değil. Bağımsız bir deprem, öncü bir deprem de değil."

"DEPREM GENİŞ BİR ALANDA HİSSEDİLDİ"

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Ulusal Deprem İzleme Merkezi Müdür Doğan Kalafat, saat 16.16'da meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki depremin merkez üssünün Kuzey Ege olduğunu söyledi.

Depremin 8.2 kilometre derinlikte oluştuğunu kaydeden Kalafat, kırılan hattın doğrultu atımlı olması sebebiyle sarsıntının Marmara Bölgesi de dahil geniş bir alanda hissedildiğini söyledi.Öte yandan, 6.2'lik depremin ardından 3.3 ve 3.7 büyüklüklerinde iki artçı sarsıntı kaydedildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Şener Üşümezsoy Ahmet Ercan Ege Denizi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title