Haberler

'57. Alay Sancağı Kırıkkale Üniversitesi'ne Teslim Edildi

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (Dpü) Tarafından Bir Yıl Muhafaza Edilen '57. Alay Sancağı', Çanakkale’de Dpü Öğrenci Konseyi Başkanı Cenk Kerimoğlu Tarafından Kırıkkale Üniversitesi'ne Teslim Edildi.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) tarafından bir yıl muhafaza edilen '57. Alay Sancağı', Çanakkale’de DPÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Cenk Kerimoğlu tarafından Kırıkkale Üniversitesi'ne teslim edildi.

Geçtiğimiz günlerde Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Önce tarafından DPÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Cenk Kerimoğlu’na teslim edilen 57.alay sancağı Çanakkale’de düzenlenen devir teslim töreniyle Kırıkkale Üniversitesine teslim edildi.Çanakkale Savaşı'nda en küçük rütbeli erine kadar her biri şehit olan, en kahraman birlik olarak tarihe adını yazdıran 57. Alay Sancağı Dumlupınar Üniversitesi'nde bir yıl kaldıktan sonra Kırıkkale Üniversitesi'ne teslim edildi.

Dünya tarihinde kahramanlık destanlarıyla hatırlanan 57. Alay Sancağı'nı Kırıkkale Üniversitesi'ne teslim eden DPÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Cenk Kerimoğlu, “Büyük bir onurla ve gururla muhafaza ettiğimiz sancağımızı Kırıkkale Üniversitesi'ne teslim etmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi Çanakkale Savaşı'nda büyük bir kahramanlık destanı yazan, 25-28 Nisan 1915 tarihleri arasında en başta komutanları Yarbay Hüseyin Avni olmak üzere, 628 kişilik alayın tamamı vatan uğruna gözlerini hiç kırpmadan şehit olan 57. Alayın Sancağı bir yıl süre ile Kırıkkale Üniversitesi'nde teslim edilecek.

(EFE) 30.04.2008 18:20 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

title