Haberler

57. Alay'a Vefa Yürüyüşü"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Yürüyüş ve dua detayları Çanakkale Kara Savaşlarının 101. yılı

Çanakkale Savaşı'nda büyük yararlılıklar göstermiş 57. Alay ve Çanakkale şehitleri için Edirne ile Kırklareli'de "57. Alay'a Vefa Yürüyüşü" düzenlendi

EDİRNE / KIRKLARELİ (AA) - Çanakkale Savaşı'nda gösterdiği kahramanlıklarla önemli rol oynayan 57. Alay ve Çanakkale şehitleri içinK Edirne ile Kırklareli'de "57. Alay'a Vefa Yürüyüşü" düzenlendi.

Edirne'de Selimiye Camisi önünde toplanan Edirne Vali Vekili Mustafa Ergün, vali yardımcıları, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ile gençlerin oluşturduğu kalabalık grup, sabah namazının ardından Çanakkale şehitlerini anmak amacıyla ellerinde Türk bayraklarıyla Balkan Şehitliği'ne yürüdü.

Şehitlikte düzenlenen törende, şehitler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Edirne Vali Vekili Ergün, burada yaptığı konuşmada, Çanakkale'de düşmanın denizden karaya çıkışını engellemek için 57. Alay'ın kahramanca savaşarak şehit olduğunu hatırlattı.

Tüm şehitlere Allah'tan rahmet dileyen Ergün, vatanı uğruna canını feda eden askerleri asla unutmayacaklarını vurguladı.

Konuşmanın ardından Çanakkale'de şehit olan askerler başta olmak üzere tüm şehitler için dua edildi.

Kırklareli

Kırklareli'de de 57. Alay ve Çanakkale şehitleri için tören düzenlendi.

Hızırbey Camisi'nde kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ile gençlerin oluşturduğu kalabalık grup sabah namazının ardından ellerinde Türk bayrakları ile Kırklareli Şehitliği'ne yürüdü.

Şehitlikte, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından şehitler için dua edildi.

Kırklareli Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Muammer Aydın, burada yaptığı konuşmada, şehit ve gazileri şükranla andıklarını söyledi.

Etkinliğe katılanlara teşekkür eden Aydın, vatan topraklarının kolay kazanılmadığını sözlerine ekledi.

Efsanevi 57. Alay

Çanakkale Savaşı'nın başlangıcı olan Anzak Çıkarması'nı durdurmak için 25 Nisan 1915 sabahı harekete geçen efsanevi 57. Alay, Mustafa Kemal Atatürk komutasındaki yaklaşık 3 bin subay ve ve askerden oluşuyordu.

Düşman çıkarmasını haber alır almaz Atatürk'ün inisiyatifiyle harekete geçen 57. Alay, Conkbayırı eteklerinde düşmanı karşılayarak savaşın seyrini değiştirdi. Atatürk'ün "Ben size taaruzu değil, ölmeyi emrediyorum." emriyle kendisinden sayıca çok üstün Anzak kuvvetlerine karşı saldırıya geçen alay, binlerce şehit ve yaralı vermesine karşın cepheyi korumayı başardı ve sonuçta Çanakkale Zaferi'nin kazanılmasında kilit rol oynadı.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Kırklareli Politika Güncel Haberler

title