Haberler

56 Engelli Çakı Gibi Mehmetçik Oldu

Manisa'nın çeşitli ilçelerinden gelen ve yaşları 20- 45 arasında değişen 56 engelli, düzenlenen törenle yemin ederek Mehmetçik oldu.

Manisa 1'inci Piyade Er Eğitim Tugayı bünyesindeki 8'inci Piyade Eğitim Alayı Eğitim alanındaki yemin törenine Manisa Vali Yardımcısı Osman Ekşi, Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Bayram Laçalar, Tugay Komutanı Tuğgeneral Nehir Aydın ve engellilerin yakınları katıldı. Tugaya ilk gelen Okan Çalışkan kütüğe plaket çaktı. Soma İlçesi'nden gelen 164 kilo ağırlığındaki 21 yaşındaki Bayrak Kalas, kilolarını hiç dert etmediğini ve çakı gibi asker olduğunu söyledi.

Yemin eden arkadaşları adına konuşan Kırkağaçlı İbrahim Turbil, "Bu ettiğimiz yeminle hepimiz birer Mehmetçik olduk. Bizleri büyüterek asker ocağına yollayan anne-babalarımıza ve asker ocağındaki eğitimimizi sağlayan komutanlarımıza binlerce kez teşekkür ediyoruz" dedi.

Tugay Komutanı Tuğgeneral Nehir Aydın, engellilerin 'Her Türk asker doğar' deyişini ispatlarcasına gönüllerindeki vatan sevgisiyle askerlik coşkusunu yaşamak için geldiklerini ifade etti. Askerlik yükümlülüğünün asker- millet kavramının dünyadaki tek örneğini oluşturan Türk Milleti için bir onur meselesi olduğunu kaydeden Tuğgeneral Aydın, "Sizler herkese nasip olmayacak üniformalarınızı giyerek vatan, cumhuriyet ve vazife uğrunda en değerli varlığınız olan canınızı gerektiğinde feda eyleyeceğinize namusunuz üzerine and içtiniz. Askerlik andı Atatürk'e cumhuriyete ve vatana bağlılık sözleşmesidir. Bir ömür boyu sürecek anlaşmadır" diye konuştu.

Daha sonra askerlik andı içen özel tertiplere terhis belgeleri ve hediyeleri verildi. Tören geçişinin ardından program sona erdi. - Manisa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Aydın Soma Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title