Haberler

55. Uluslararası Bursa Festivali

Bursa Büyükşehir Belediyesince bu yıl 55'incisi düzenlenen "Uluslararası Bursa Festivali", 16 Mayıs-4 Haziran tarihlerinde yapılacak.

Bursa Büyükşehir Belediyesince bu yıl 55'incisi düzenlenen "Uluslararası Bursa Festivali", 16 Mayıs-4 Haziran tarihlerinde yapılacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bir otelde düzenlediği basın toplantısında, festivalin 1962'den bu yana gerçekleştirilen geleneksel bir değer olduğunu söyledi.

Bursa'nın bir kültür başkenti olduğunu vurgulayan Altepe, kentin sanatsal birikimini daha da ileriye taşıyan ve sanatseverleri hayranı oldukları sanatçılarla buluşturan organizasyon için bu yıl daha da heyecanlı olduklarını dile getirdi. Sanatın dünyanın ortak dili olduğuna dikkati çeken Altepe, şöyle devam etti:

"Uluslararası Bursa Festivali, şehrimizin 55 yıllık geleneğidir. Festival, şehrimizin gururu olmaktan öte kültürleri buluşturan Bursa'yı kültür ve sanatla dünya gündemine taşıyan bir gelenektir. Festivalimiz bu yıl da Bursa'ya renk katacak. Türkiye'nin en uzun soluklu festivali olma özelliğiyle örnek olan festival, bu yıl da farklı türlerdeki müziklerin harmanlandığı ve dünyaca ünlü sanatçıların bir araya geldiği özel programıyla Bursalılara keyifli anlar yaşatacak. Dostluğun, kardeşliğin ve barış rüzgarlarının eseceği, toplumların kaynaşmasına destek olacak festivalimiz, Bursa'ya güzellikler getirecek."

Altepe, festivalin bu yıl ramazan ayı nedeniyle 16 Mayıs-4 Haziran tarihleri arasında düzenleneceğini, Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması'nın ise her yıl olduğu gibi bu sene de 7-12 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirileceğini aktardı.

"Roma Bursa'da, Bursa Roma'da" sergisi

Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) Yönetim Kurulu Başkanı Fatma Durmaz Yılbirlik de dünyaca ünlü sevilen sanatçıları ve farklı kültürlerden en güzel örnekleri Bursalılarla buluşturmak amacıyla sanatla dolu bir program hazırladıklarını söyledi.

Müzik ve sanata büyük emek veren sanatçıların da festivale katılacağını ifade eden Yılbirlik, "Roma Bursa'da, Bursa Roma'da" adlı özel festival sergisini de 26 Nisan-2 Mayıs tarihlerinde sanatseverlerle buluşturacaklarını bildirdi.

- Festival biletleri 12-38 lira

BKSTV Genel Sekreteri Ahmet Erdönmez ise festival programını hakkında bilgi vererek dünya müziklerinin en iyi ve en özel örneklerinin Bursa'da sergileneceğini anlattı.

Festivaldeki etkinliklerin Atatürk Kongre Kültür Merkezi ( Merinos AKKM), Tofaş Anadolu Arabaları Müzesi ve Bursa Kültürpark Açık Hava Tiyatrosu'nda gerçekleştirileceğini belirten Erdönmez, Polonyalı sanatçı Monica Bulanda'nın konserinin ücretsiz izlenebileceğini, diğer konser ve programların bilet fiyatlarının 12-38 lira arasında değişeceğini bildirdi.

Vatandaşlar, festival biletlerini, "biletinial.com" internet sitesi ile Zafer Plaza, Kent Meydanı, Korupark BKSTV standı, Magazin Outlet Ataevler ve Merinos AKKM gişeleri ile etkinlik günlerinde Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu gişesinden alabilecek.

Festivali programı

Festival kapsamında, 16 Mayıs'ta Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası&Klazz Brothers, "Senfoniküba", 17 Mayıs'ta Imany, 20 Mayıs'ta "Dansın Rengi" adlı eserle İstanbul Devlet Opera ve Balesi, 22 Mayıs'ta "Çakırcalı Efe" ile İzmir Devlet Opera ve Balesi, 24 Mayıs'ta Incognito, 25 Mayıs'ta Monica Bulanda, 29 Mayıs'ta Müziğin ustalarıyla "Gazino Show", 30 Mayıs'ta Fuat Saka, Niyazi Koyuncu ve Karmate, 31 Mayıs'ta Aşkın Nur Yengi ve Harun Kolçak, 1 Haziran'da Candan Erçetin, 2 Haziran'da The Dire Straits, Experience ve 4 Haziran'da İlhan İrem sahne alacak.

Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması

7-12 Temmuz'da düzenlenecek "30. Uluslararası Bursa Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması", 31 ülkeden katılacak halk dansları ekipleriyle kentte barış ve dostluk rüzgarları estirecek. Bu yıl yarışmaya Arnavutluk, Azerbaycan, Bulgaristan, Bosna Hersek, Cezayir, Cibuti, Çek Cumhuriyeti, Çin, Gürcistan, Hırvatistan, Karadağ, Kazakistan, Kırgızistan, Kosova, KKTC, Kolombiya, Letonya, Litvanya, Macaristan, Makedonya, Meksika, Moğolistan, Moldova, Özbekistan, Polonya, Romanya, Şili, Türkmenistan, Tunus, Ürdün ve Yunanistan katılacak.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Recep Altepe Merinos Türkiye Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title