Haberler

54. Uluslararası Münih Güvenlik Konferansı

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil Cubeyr, bölgedeki sorunların 1979 yılındaki İran Devrimi ile başladığını söyledi.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil Cubeyr, bölgedeki sorunların 1979 yılındaki İran Devrimi ile başladığını söyledi.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı'nın yazılı açıklamasına göre, Cubeyr, Almanya'nın Münih kentinde düzenlenen 54. Uluslararası Güvenlik Konferansı'nda yaptığı konuşmada, "Bölgenin sorunları, 1979 yılındaki Humeyni Devrimi ile başladı. İran, Almanya ve dünyanın diğer bölgelerinde terör eylemleri yaptı." dedi.

İran'ın, kendisine "normal bir devlet gibi davranılmasını istiyorsa uluslararası hukuka bağlı kalması" gerektiğini dile getiren Cubeyr, "İran rejimi, Suriye, Irak, Yemen ve Lübnan'da istikrarı sarsmaya çalıştı. İran, 1996 yılında Suudi Arabistan'da bombalı saldırıda bulunan hücrelere eğitim verdi ve yönetti. İran rejimi mevcut siyasetini değiştirmeli. Bizler de İran'ı bu davranışlarından vazgeçirmek için baskı uygulamaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

"Saldırılarda kullanılan patlayıcıların yüzde 90'ı İran tarafından sağlanıyor." diyen Cubeyr, Tahran yönetiminin kendisine yönelik yaptırımların, "sürdürdüğü düşmanca tavırlardan kaynaklandığının" farkında olması gerektiğini aktardı.

Cubeyr ayrıca, Yemen'de meşru hükümet güçlerinin farklı alanlarda başarı elde etmeyi sürdürdüğünü ve Yemen halkına insani yardım ulaştırmak için uluslararası kuruluşlarla çalıştıklarını kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Suudi Arabistan Yemen Münih İran Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title