Haberler

54. Uluslararası Münih Güvenlik Konferansı

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ülkesini suçlayan açıklamalarını "ciddiyetten uzak" olarak niteledi.

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ülkesini suçlayan açıklamalarını "ciddiyetten uzak" olarak niteledi.

İran resmi ajansı IRNA'nın haberine göre, İran Dışişleri Bakanı Zarif, Münih'te düzenlenen 54. Uluslararası Güvenlik Konferansı'nda yaptığı konuşmada İsrail Başbakanı Netanyahu'nun İran'a yönelik suçlamalarına yanıt verdi.

Netanyahu'nun konferansta yaptığı konuşmanın ciddiyetten uzak olduğunu söyleyen Zarif, "Bugün burada bir komedi sahnesine tanıklık ettik. İzin verin ciddi meselelerden söz edelim." dedi.

Konuşmasında bölgedeki terör ve aşırılık tehdidine dikkati çeken Zarif, terör örgütü DEAŞ'ın yenilgiye uğratılmasıyla bu tehdidin ortadan kalkmadığını söyledi.

Zarif, "Güçlü bir bölge istiyoruz. Bölgede hegemonya istemiyoruz. Hegemonya dönemleri geçmişte kaldı." ifadesini kullandı.

Güçlü bir bölge için gerçekçi bakış açısı ve farklılıkları kabul etmek gerektiğini ifade eden Zarif, "ABD ve bölgedeki müttefiklerinin uyguladıkları yanlış kararların bedelini ödemekte olduklarını" savundu.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ilk kez katıldığı Uluslararası Güvenlik Konferansı'nda yaptığı konuşmada, İran'ın Yahudi devletini yok etmeyi hedeflediğini, terörizme destek vererek hakimiyetini artırmak istediğini savunarak, İran'ın "bugün dünya için en büyük tehdit olduğu" ifadesini kullanmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

İsrail Münih İran Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title