Haberler

53. Uluslararası Nasreddin Hoca Anma ve Mizah Günleri

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, 53.Uluslararası Nasreddin Hoca Anma ve Mizah Günleri kapsamında Nasreddin Hoca'yı temsili olarak canlandıran sinema ve tiyatro sanatçısı Deniz Oral ile birlikte Akşehir Gölü'ne maya çaldı.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, 53. Uluslararası Nasreddin Hoca Anma ve Mizah Günleri kapsamında Nasreddin Hoca'yı temsili olarak canlandıran sinema ve tiyatro sanatçısı Deniz Oral ile birlikte Akşehir Gölü'ne maya çaldı.

Yılmaz ve beraberindekiler, ilk olarak Nasreddin Hoca'nın türbesine giderek temsili Nasreddin Hoca'yı şenliklere davet etti.

Temsili Nasreddin Hoca da dışarı çıkarak, Yılmaz ile türbenin önünde yer alan ve üzerinde "dünyanın ortası" yazan taşa çıktı.

Temsili Nasreddin Hoca burada yaptığı konuşmada, "Artık kan akmasın, savaş olmasın istiyoruz. İnsanlar barış içinde kardeşçe yaşasınlar istiyoruz. Artık huzur içinde bir dünya olsun. Dünyanın merkezinden insanlara sesleniyorum; mutlu bir dünyada yaşayalım" diye konuştu.

Yılmaz ise Nasreddin Hoca'nın insan odaklı hayatın neşesini ve güzelliğini herkesle paylaştıran anlayışının tüm dünyaya, tüm insanlığa hakim olmasını istediklerini söyledi.

Anadolu'nun bu değerleriyle tarihte dünyaya çok önemli katkılarda bulunduğunu dile getiren Yılmaz, "Anadolu'yu Anadolu yapan işte bu tür değerler. Bunların çok daha güçlü bir şekilde 21. yüzyılda, ülkemizde ve dünyada ses getirmesini, herkese ulaşmasını temenni ediyorum. Ben de bütün insanlığa barış, mutluluk, saadet diliyorum" dedi.

Daha sonra temsili Nasreddin Hoca, eşeğine ters binerek, Yılmaz ve beraberindekiler ile birlikte türbeden ayrıldı. Oral, bu sırada heybesindeki şekerlerden çevresindekilere dağıttı.

Ardından, Yılmaz, Oral ve beraberindekiler Akşehir'e 20 kilometre mesafedeki Gölçayır beldesine geçti.

Burada, Akşehir Gölü kıyısında düzenlenen göle maya çalma töreninde konuşan Oral, bu yıl bolluk ve bereket getirmesi dileğiyle göle maya çalacağını dile getirdi.

Göl suyunun artması dileğinde bulunan Oral, "İnşallah kuraklık çekmeyiz. Bu yıl kesin tutacak diyorum" dedi.

Yılmaz da, "Tutacağı kesin ama bu kadar yoğurdu nasıl pazarlayacağız, onu düşünmemiz lazım" diye konuştu.

Konuşmaların ardından temsili Nasreddin Hoca, Bakan Yılmaz, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, AK Parti Konya Milletvekilleri İlhan Yerlikaya, Mustafa Akış, Mustafa Baloğlu, Kerim Özkül ve Gülay Samancı, Akşehir Gölü'ne maya çaldı.

Muhabir: Rıfat Yerlikaya / Metin Bolat

Yayıncı: Ahmet Kayır - KONYA

Kaynak: AA / Güncel

Nasreddin Hoca Cevdet Yılmaz Akşehir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title