Haberler

53. Balkan Kros Şampiyonası Körfez Pisti'nde Yapıldı

Türkiye Atletizm Federasyonu Tarafından Düzenlenen 53. Balkan Kros Şampiyonası, Kocaeli Körfez Pisti'nde Yapıldı. Şampiyonada Milli Atletler Türkiye'ye 6 Kupa ve 9 Madalya Kazandırdı. Bitiş Çizgisine Gelemeden Yere Yığılan ve Yarışı Emekleyerek Tamamlayan Romanyalı Atlet Elena Tampau (38), Şampiyonanın En İlginç Görüntüsünü Oluşturdu.

Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından düzenlenen 53. Balkan Kros Şampiyonası, Kocaeli Körfez Pisti'nde yapıldı. Şampiyonada milli atletler Türkiye'ye 6 kupa ve 9 madalya kazandırdı. Bitiş çizgisine gelemeden yere yığılan ve yarışı emekleyerek tamamlayan Romanyalı atlet Elena Tampau (38), şampiyonanın en ilginç görüntüsünü oluşturdu.

Kocaeli Körfez Pisti'nde gerçekleştirilen şampiyonaya Türkiye başta Arnavutluk, Bosna Hersek, Bulgaristan, Makedonya, Romanya, Sırbistan ve Yunanistan olmak üzere toplam 8 ülkeden 213 atlet katıldı. Atletlerin 6 kategoride kıyasıya mücadele ettiği yarışlarda, Türk ve Yunan sporcular biraraya gelerek dostluk örneği sergilediler. Yarışlarda genç bayanlarda Sırp atlet Bogdana Mimic, 23 yaş altı bayanlarda Romanyalı atlet Ancuta Bobocel, genç erkeklerde Sırp atlet Nemanja Cerovac, 23 yaş altı erkeklerde Osman Baş, büyük bayanlarda Sırp Atlet Sonja Stolic ve büyük erkeklerde yine Sırp atlet Mirko Petrovic birincilikleri kazanan atletler oldu.

Şampiyonada 7700 Metre 23 Yaş Altı Erkekler ve 5800 Metre Genç Erkekler kategorilerinde yarışan milli atletlerimiz, takım sıralamasında ülkemize 2 altın kupa kazandırırken, 23 Yaş altı erkekler kategorisinde balkan şampiyonu olan Osman Baş, 1 altın madalyanının sahibi oldu. Koşu sonrası duygularını ifade eden milli takım adına yarışlara katılan Fenerbahçe Spor Kulübü sporcusu Osman Baş, "Ülkemize kazandırdığım altın madalya ben ve kulübüm adına beni gururlandırdı. Bu başarımı devam ettireceğim.

Kazandığımız madalya ülkemize hayırlı olsun" dedi.

Yarışma boyunca iyi bir performans sergileyen milli atletler arasında, Genç Bayanlarda Gülcan Mıngır üçüncü, 23 Altı Bayanlarda Nilay Esen ikinci, Narin Kahraman üçüncü, 23 Yaş Altı Erkeklerde Osman Baş birinci, Muğdat Öztürk üçüncü, Genç Erkeklerde Cihat Ulus ikinci, VedatGönen üçüncü, Büyük Erkeklerde Fatih Bilgiç üçüncü ve Büyük Bayanlarda Türkan Erimiş ikinci olarak dereceye girdi. Yarışlarda Büyük Bayanlar kategorisi'nde yarışan Romanyalı Atlet Elena Tampau, bitiş çizgisine gelmeden fenalık geçirerek yere yığıldı. Ayağa kalkmakta zorlanan Tampau, koşuyu yerde sürünerek tamamladı ve 11. oldu. Romanyalı atletin bu hareketi sporseverlerden büyük alkış aldı.

(RY-MFS-OK-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattı neden çalışmıyor? Üsküdar- Samandıra metro hattında kaza mı oldu? Şevket Çoruh'a Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'a ne zaman geri dönecek? 1 Mayıs'ta Taksim meydanında kutlama yapılacak mı? Vali açıklama yaptı mı? 24 Nisan'da okullar tatil mi? 24 Nisan tatil mi? 24 Nisan'da okullar tatil olacak mı? ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title