Haberler

520 Yıllık Kurşunluhan Yeniden Hizmette

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) yandaşlarınca örgütün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi öncesinde kullanıldığı belirtilen Kurşunluhan'ın restore edilmesiyle ilgili, "Alçak FETÖ, devletimizin kılcal damarlarına nasıl sirayet ettiyse bu tarihi hanı da...

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) yandaşlarınca örgütün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi öncesinde kullanıldığı belirtilen Kurşunluhan'ın restore edilmesiyle ilgili, "Alçak FETÖ, devletimizin kılcal damarlarına nasıl sirayet ettiyse bu tarihi hanı da işgal etmiş. Restore edilen bu handaki FETÖ izlerini de silmiş oluyoruz." dedi.

Varank, Şehzadeler Belediyesi tarafından restore ettirilen Kurşunluhan'ın açılış töreninde yaptığı konuşmada, Manisalılarla bir arada bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Ziyaret ve görüşmeler yapmak üzere TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu üyeleriyle Manisa'da bulunduklarını belirten Bakan Varank, kentin tarım, turizm ve sanayisiyle Türkiye'nin en üretken bölgeleri arasında yer aldığını ifade etti.

Manisa'nın kadim şehirlerden biri olduğunu, birçok şehzade yetiştirdiğini anlatan Varank, kentin ecdad yadigarı eserlere ev sahipliği yaptığını söyledi.

Varank, AK Parti iktidarlarının 16 yılda nice eseri ihya ettiğini hatırlatarak, "520 yıllık bir han. Alçak FETÖ devletimizin kılcal damarlarına nasıl sirayet ettiyse bu tarihi hanı da işgal etmiş. Restore edilen bu handaki FETÖ izlerini de silmiş oluyoruz." dedi.

Kültürel, sanatsal etkinliklerin yapılacağı Kurşunluhan'ın Manisa için bir çekim merkezi olacağını dile getiren Varank, şu ifadeleri kullandı:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın vizyonuyla örtüşen şekilde burada bir Millet Kıraathanesi açılıyor. Bu tür yerler gönül belediyeciliğinin en güzel örneği. Sadece hizmet ederek, sadece yapmamız gereken görevleri yerine getirerek gönülleri kazanamayız. Gönül belediyeciliğinde halkla temas etmemiz, onlara gönül insanı olduğumuzu göstermemiz gerekiyor."

Bakan Varank, Kurşunluhan'da gençlerin bilim ve teknolojiyle iç içe olmasını istediklerini de sözlerine ekledi.

"FETÖ'nün Manisa'daki karargahı"

Manisa Valisi Ahmet Deniz, tarihi bilmeden, tarihe sahip çıkmadan geleceği inşa etmenin mümkün olmayacağını, medeniyetin mührü olan tarihi binalara sahip çıkacaklarını belirtti.

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik de Kurşunluhan'ın 1970'li yıllardan itibaren FETÖ'nün Manisa'daki "karargahı" konumunda olduğunu söyledi. Çelik, "Bugün FETÖ'den tutuklananların hemen hemen hepsi buradan geçti. 15 Temmuz öncesinde örgütün yandaşları burayı kullanıyordu. Burayı onların elinden aldık hamdolsun restore edip halkımızın kullanımına sunduk." dedi.

Kurşunluhan'ın restorasyon karşılığında 25 yıllığına kiralanması konusunda Vakıflar İzmir Bölge Müdürlüğü ile anlaştıklarını dile getiren Çelik, "İhaleyi gerçekleştirdik ve terör örgütünü buradan uzaklaştırdık. Gördük ki FETÖ'cüler hanın her tarafını bozmuşlar her tarafına zarar vermişler." diye konuştu.

Çelik, kentte kültür sanat faaliyetlerinin merkezi olacak handa düzenlenecek kurslarda geleneksel el sanatlarının hayat bulacağını söyledi. Çelik, Kurşunluhan içinde açtıkları Prof. Dr. İlhan Varank Millet Kıraathanesi'nde de gençlerin kitap okuyup, ders çalışabileceğini kaydetti.

Açılış töreniyle Kurşunluhan ile birlikte Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın ağabeyi olan ve 15 Temmuz şehitleri arasında yer alan Prof. Dr. İlhan Varank'ın adının verildiği Millet Kıraathanesi de hizmete girdi.

Bakan Varank, açılıştan sonra hanı gezdi ve ağabeyinin adını taşıyan kıraathanede çocuklarla sohbet etti.

Kaynak: AA / Politika

Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat ve Banu Parlak davası ne oldu? Dilan Polat ile Banu Parlak duruşmasında karar belli oldu mu? Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu?
title