Haberler

51 Yaşındaki Kadın Karaciğer Nakli Bekliyor

51 yaşındaki kadın Karaciğer nakli bekliyor Isparta'da 8 yıl önce siroz teşhisi konulan 51 yaşındaki Şehriban Altuntaş, için hekimler 'organ nakli şart' dedi.

51 yaşındaki kadın Karaciğer nakli bekliyor

Isparta'da 8 yıl önce siroz teşhisi konulan 51 yaşındaki Şehriban Altuntaş, için hekimler 'organ nakli şart' dedi.

Hastalığın etkisiyle gün geçtikçe kötüleşen ve yataktan çıkamaz hale gelen Altuntaş'ın ve tek isteği organ bağışı

ISPARTA - Sekiz yıl önce şiddetli karın ağrısı ve karın bölgesindeki şişlik nedeniyle hastaneye giden 51 yaşındaki Şehriban Altuntaş'a siroz hastalığı teşhisi konuldu. Genellikle alkole bağlı olarak oluştuğu bilinen ancak hayatında hiç alkol almayan Altuntaş, ilaç tedavisi görmeye başladı. Karaciğerindeki damarlardan birinin tıkalı olmasına bağlı olarak da Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde bir kaç kez yataklı tedavi gördü.

Gün Geçtikçe Kötüye Gidiyor

Aynı zamanda diyabet hastası olan Altuntaş'a üç yıl önce hekimler 'organ nakli gerek' dedi. Altuntaş ailesi, organ bağışı için başvuruda bulundu. Bu sırada hasta kadınının çocukları karaciğerlerini vermek istedi. Ancak organ uyumsuzluğu nedeniyle bu gerçekleşmedi. Eşi Yüksel Altuntaş da diyabet hastası olduğu için nakil yapılamadı. Hastalığı son evreye gelen ve gün geçtikçe kötüye giden Şehriban Altuntaş'ın şimdi tek isteği sağlığına kavuşmayı sağlayacak karaciğerin bulunması.

Tek İsteği Organ Nakli

Şehriban Altuntaş, sekiz yıl önce kendisine siroz teşhisi konulduğunu belirterek, "Hastanede kaldım. Tedavi gördüm. Beş yıl önce de nakil olmam gerektiği söylendi. Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne başvurduk. Ama bir şey çıkmadı. Hastalık, nedeniyle sürekli karnım ağrıyor. Halsizlik oluyor. Başım sürekli dönüyor. Ev işlerini bir yıldır beyim yapıyor. Yemek bile yapamıyorum. Nakil olmak istiyorum. El gibi yaşamak istiyorum. Sağlıklı olmak istiyorum. Hayırseverlerden bağış bekliyorum. Devlet büyüklerimden bu konuda yardım bekliyorum. Yaşamak istiyorum" dedi.

Naim Sülymanoğlu'na bulundu bize de bulunur

32 yıllık eşinin gözünün önünde her geçen gün kötüye gitmesini çaresizlikle izleyen Yüksel Altuntaş da, "Eşim siroz hastası. Nakile ihtiyacı var. Cumhurbaşkanım devreye girdi. Naim Süleymanoğlu'na uygun karaciğer bulundu. İnşallah Cumhurbaşkanım bize de elini uzatır. Biz de buluruz" dedi. Eşinin gün geçtikçe eriyip gittiğini belirten Altuntaş, "Gittikçe kilo kaybediyor. O eridikçe ben de eriyorum. Hayat arkadaşım. Benim için çok zor. Büyüklerimden yardım bekliyorum. Günüm eşime bakmakla geçiyor. Dışarı çıkamıyorum. Ev işlerini ben yapıyorum. Nakil olmasın istiyorum. Onun benimle gezmesini, yürümesini istiyorum. Dışarı çıkamadıkça ben üzülüyorum. Sayın Cumhurbaşkanımdan, Başbakanımdan yardım bekliyorum" diye konuştu.

Çocukları vermek istedi ama uymadı

Çocuklarının karaciğerlerini annelerine vermek istediklerini aktaran Altuntaş, ancak organ uyumu olmadığı için nakil yapılamadığını kendisinin de diyabet hastası olmasından ötürü eşine karaciğerini veremediğini sözlerine ekledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Sağlık

Akdeniz Üniversitesi Isparta Sağlık Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title