Haberler

500 Milyon Dolarlık Altın Kayıp

Societe ile Goldaş '15 Ton Altın Kayıp' Kavgasına Tutuştu!

SOCİETE İLE GOLDAŞ '15 TON ALTIN KAYIP' KAVGASINA TUTUŞTU!

Fransız Societe Generale, Goldaş'a Altın Borsası'nda satması için teslim ettiği 15 ton altının buharlaştığını iddia ederek savcılığa suç duyurusunda bulundu..

Fransız Societe Generale bankası Türkiye'de buharlaştığını iddia ettiği 15 ton altınının peşine düştü. 500 milyon dolar değerindeki altın Türkiye'nin altın ithalatının yüzde 60'ını gerçekleştiren Goldaş Kuyumculuk ile Fransız bankasını birbirine düşürdü. Bankanın iddiasına göre Societe Generale, Goldaş'a konsinye olarak verdiği 15 ton altın verdi. Banka Goldaş'ı altının İstanbul Altın Borsası'nda satılması yetkilendirdi. Ancak banka altınları geri alamadı. Bu iddiaya karşı Goldaş ise bir açıklama yaparak iddiaları reddetti ve Fransız bankası ile ticari itilaflarının olduğunu ancak bankanın art niyetli davrandığını ileri sürdü. Fransız Societe Generale Bank'ın yetkilileri satılıp parasının kendilerine verilmesi için verdikleri altınların izini kaybedince soluğu savcılıkta aldı. Avukatları aracılığıyla Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı'na müracaat eden Societe Generale Bank, nitelikli dolandırıcılıkla suçladığı Goldaş firmasının 15 ton altınlarının derhal geri verilmesini talep etti. Olay 1033 dolarla zirve yapan altın fiyatlarında sert düşüşten sonra ortaya çıktı.

AKILLARA KERVIEL GELDİ

Fransız bankası son olarak da dünya gündemine Jerome Kerviel vakası ile damgasını vurmuştu. Bankada bir vadeli borsa işlemcisi olan Kerviel bankayı dolandırdığı ve 4.9 milyar dolar zarara uğrattığı gerekçesiyle hakkında soruşturma açılmıştı.

ALTININ DEĞERİ 500 MİLYON $

Olayın kamuoyuna yansıması ile beraber Goldaş'ın borsadaki hisseleri dün % 8 değer yitirerek 2.82 YTL'ye kadar düştü. Ancak şirket hisseleri son bir haftadır hızla değer yitiriyordu. 12 Mart'ta 3.52 YTL olan Goldaş hisseleri 1 haftada yüzde 21 eridi. Çünkü 180 milyon dolar borsa değeri olan Goldaş 500 milyon dolarlık kayıp altın davası ile karşı karşıya kaldı.

Kaynak: Sabah Gazetesi - 21.03.2008

Kaynak: Gecce / Magazin

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title