Haberler

    50 Yıllık Kandırmaca

    Bizde köklü bir alışkanlıktır ve her takım için geçerlidir; istediğin olmadıysa, kazanamadıysan, hedefi bulamıyorsan, sebebi ve sorumlusu asla sen olmazsın. Mutlaka bir başkasıdır ve özellikle hakemdir.Kendini sıyır, kulübünü sıyır, top nereye giderse gitsin... İster taca gitsin, ister başka yere... Top ister senden taca çıksın, isterse başkasından... Oysa futbol ailesi olarak hep birlikte “taca çıktık”

    ŞANSAL BÜYÜKA İLE DOBRA DOBRA

    Fenerbahçe Yönetimi, Jailson'a, "Dün bir, bugün iki... Ülkeye yeni geldin... Rakibine o tokadı nasıl atıyorsun, bunu kabul etmiyoruz" deyip bir ceza uyguladı mı ya da uygulayacak mı? Hiç sanmam.
    Galatasaray Yönetimi, hatta Fatih Hoca, Hasan Şaş'a, "Bu kaçıncı vukuatın kardeşim, burası Galatasaray kulübesi... Seni son defa uyarıyoruz" diye bir tavır aldı mı? Hiç sanmam... Hatta Güneylidir, Karataşlıdır diye Hasan'a hoşgörülü bir yaklaşım var.

    Varsa yoksa hakem
    Hangi kulüp, hangi takım, hangi hoca, kötü giden bir sonuçtan sonra önce kendi hatasını öne çıkartıp, sonra hakemi eleştirdi. İşler kötü gitti mi varsa yoksa hakem... Tamam, hakem kötü, sizler çok mu iyisiniz. Hele derbi... Kazanamadıysan, işler istediğin gibi gitmediyse, vur hakeme... Ne olur bir defa da faturayı önce kendinize kesin...
    İşte son maç... Galatasaray gol öncesi taç atışının yanlış verildiğine isyan ediyor. Yüzde yüz haklı... Fenerbahçe'nin kornerden gelen topla yediği golde, top kornere değil, auta çıkıyor. Sonuçta Galatasaray'ın yediği golde taç yanlış, Fenerbahçe'nin yediği golde korner yanlış...

    2-0 bitseydi?
    Bu maç 2-0'dan 2-2'ye gelmese bu kadar öfke, bu kadar isyan olur muydu? Hepimiz biliyoruz ki, olmazdı. Bizde köklü bir alışkanlıktır ve her takım için geçerlidir; istediğin olmadıysa, kazanamadıysan, hedefi bulamıyorsan, sebebi ve sorumlusu asla sen olmazsın. Ben olmam... Mutlaka bir başkasıdır ve özellikle hakemdir.
    Bu Türk futbolunun 50 yıllık alışkanlığı, 50 yıllık kandırmacasıdır. Kendini sıyır, kulübünü sıyır, top nereye giderse gitsin... İster taca gitsin, ister başka yere... Top ister senden taca çıksın, isterse başkasından... Oysa futbol ailesi olarak hep birlikte "taca çıktık", buna rağmen hala kandırmacaya devam ediyoruz. Gerçekleri görme zamanı geldi de geçmiyor mu?
    Saygınlık başka bir şey
    Futbolumuz son yıllarda ciddi anlamda "Fenomen"ler yetiştirdi. Kabul edelim ki, çoğu topluma ve futbol dünyasına iyi örnek olamadı. Sportif sicillerini koruyamadı, saygınlık yaratamadı. Bugün halen Metin Oktaylar, Lefterler büyük bir saygıyla anılıyorsa, futbol sezonlarına adları veriliyorsa, bilinsin ki bunu sadece futbollarıyla yaratmadılar. Çok daha fazlasını yaptılar, her kesimin saygısını kazandılar.
    Ama bu örneği son kuşağa anlatamazsınız. Zaten  anlasalardı, kendilerini hırpalayan, ömürlerini kısaltan bunca yanlış hareketin içinde olmazlardı.
    Şimdi suçu kime atacağız?
    Bütün gerginlikler, öfkeler, kötülükler Aziz Yıldırım'dan bilinirdi. Aziz Yıldırım artık yok. Ama öfke, gerginlik, kötülük bütün hızıyla devam ediyor. Ortalık yay gibi gerilmiş durumda... Şimdi suçu kime atacağız?
    Futbolda kin ve nefretin ne işi var?

    Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, "Derbide yapılanları kimse unutmasın ama kinlerini saklı tutsunlar. Nefretlerini unutmasınlar ama saklasınlar" demiş. Beyefendiliğini ve olgunluğunu çok taktir ettiğim Mustafa Başkan'ın ağzından bu kelimelerin döküldüğüne, bu cümlelerin çıktığına inanamadım. Futbolda nefretin, kinin ne işi var? Mustafa Başkan'ın bunu düzelteceğine, bu konuda bir açıklama yapacağına inanmak istiyorum.

    Sadece bir taca bağlanır mı?

    Sayfanın yazılarını yazarken, henüz Schalke-Galatasaray maçı oynanmamıştı. Umarım her şey iyi geçer, çok iyi bir sonuç olur. Diyeceğim o ki, bu yazdıklarımın Schalke maçıyla uzaktan yakından ilgisi yok. Sadece Galatasaray'ın lig maçlarıyla sınırlı...
    Galatasaray- Fenerbahçe maçında penaltı golü öncesi taç kararının yanlış verildiği gerekçesiyle hakem Fırat Aydınus'a isyan ediyor. Allah'ı var, bu konuda haklılar. Ama koca bir maçı getirip bir taç atışına bağlamak, Galatasaray adına yanıltıcı olabilir.
    Sıralayalım:
    -Galatasaray geçen sezonun başında ortaya koyduğu ve adeta her rakibini ezdiği "güçlü oyun"u niye sahaya yansıtamıyor.
    -İngiltere'ye giden Ndiaye ile geri dönen Ndiaye form, etkinlik ve katkı açısından aynı mı?
    -Rüzgarın oğlu Rodrigues niye durdu? "Yeni kontrat yaptı, parayı kaptı, kontağı kapadı" diyorlar. Buna inanmak istemem ama doğruysa bu profesyonelliği sığar mı?
    -Bir başka hızlı adam Onyekuru niye kendini bulamıyor? O hızına ve etkinliğine niye ulaşamıyor?
    -Galatasaray en büyük kozu olan hızlı hücumu niye bıraktı?
    -Eren Derdiyok'un sakatlıktan kurtulamadığı bilindiği halde, iyi bir santrfor bulunmadan Gomis niye satıldı? Hadi Gomis satıldı, Eren'e niye alternatif bulunamadı?
    -Hadi Fatih Hoca'nın dediği gibi sakatlıklar milli maçlarda oluyor. Peki maçların özellikle son yarım saatlerinde takım niye bu kadar duruyor? İddia edildiği gibi, kondisyon çalışmaları ile ilgili bir sıkıntı mı var?
    Sözüm o ki, Galatasaray'ın sahadaki sıkıntıları bir tac atışı ile sınırlı değil...
    Farkında mısınız?
    Fenerbahçeli genç taraftar Koray Şener, Galatasaray maçında kalp krizinden hayatını kaybetti. Allah rahmet eylesin... Ailesine ve Fenerbahçe camiasına başsağlığı diliyorum.
    Merakım şu: Futbolcular, hangi takımdan olurlarsa olsunlar, ne kadar profesyonel olurlarsa olsunlar, taraftarların kendilerini ve giydikleri formayı ölümüne sevdiklerinin farkındalar mı acaba?
    Bu tuzağa nasıl düştün?

    Hasan Şaş, "Bana tuzak kurdular" demiş. Diyelim ki kabul... Ama Sevgili Hasan Şaş, sen artık tuzaklara düşmeyecek kadar olgunlaşmadın mı, tecrübe sahibi olmadın mı?

    Kalite ve üretim eksikliği

    Fenerbahçe için son Galatasaray maçı iyi bir psikolojik üstünlük ve moral oldu. Özellikle 2-0'dan geri dönüşü, hatta galibiyeti kaçırışı...
    Ancak bu maç Fenerbahçe gerçeklerinin üstünü örtmez. Fenerbahçe üçer gol yiyerek kaybettiği Rize, Kayseri, Ankaragücü maçlarında bu geri dönüşü yapamadı.
    Takımda ciddi anlamda bir organizasyon, kalite ve üretim eksikliği var. Fenerbahçe'nin tehlike bölgesinin bir puan üstünde oluşunu kimseye anlatamazsınız. "Fenerbahçe kümeye" diye bağırılmasını, Fenerbahçe ligde nasıl kalır diye fikstür üstünden puan hesabı yapılmasını kimseye anlatamazsınız. Fenerbahçe'de hızla radikal adımlara ihtiyaç var. O adımlar da zaten belli... Yeter ki atılsın.

    Hayal kırıklığı Benzia

    Fenerbahçeli Benzia, tweet atıp, yakışıksız ifadeler de kullanıp, oyundan alınmasını eleştirmiş. Büyük umutlarla alınan, şimdiye kadar sadece hayal kırıklığı yaratan Benzia, halen kötü oynadığının farkında değil mi acaba?

    Tehlike kapıda

    Beşiktaş için en kötüsü, sanırım puan kaybetmeye, hatta maç kaybetmeye alıştı. Son iki şampiyonlukta Beşiktaş'tan puan almak, hele Beşiktaş'ı mağlup etmek olay olurdu, şimdi kolay oluyor.
    Beşiktaş geçen yıl Süper Lig'i 5 yenilgi ile tamamlarken, bu sezon 11 maçta 3 beraberlik, 3 yenilgisi var. Galibiyet oranı yüzde 50'nin altında... Bu istatistik Beşiktaş için, daha doğrusu bu kadro için kabul edilemez. Şenol Hoca, Başakşehir yenilgisi sonrasında "Kalite var, verim yok" dedi.
    Kabul ama eksik... Sanki Beşiktaş'ta eski hırs, eski coşku ve tempo, takımdaşlık duygusu da yok. Buna bir de santrfor yokluğunu eklediniz mi, bu tablo ortaya çıkıyor.
    En kötüsü puan kaybetmeye alışmak... Ne demişler: "Alışkanlıklar paslanmış çiviye benzer... Söküp atmak zordur." Aman dikkat! Beşiktaş için tehlike kapıda...
    Antalyaspor'da her şey değişti
    Süper Lig'de 11. hafta sonunda deplasman karnesine göre Antalyaspor ligin lideri... Antalyaspor'un 6 deplasman maçında 4 galibiyeti, 2 yenilgisi var. Deplasmanda yendiği takımlardan biri Vodafone Park'ta "Bileği bükülemeyen" Beşiktaş, diğeri  zirvenin eteklerindeki Kasımpaşa... Önce başkan, sonra hoca değişti, Antalyaspor'da her şey değişti.
    Büyük ihanet
    Haberi Hürriyet Spor Arena'da gördüm. Batuhan Karadeniz... Türk futbolunun kendini bitiren adamı... Beşiktaş'ta doğdu, Beşiktaş'ta kadro dışı kaldı. Sonrası çorap söküğü gibi... Eskişehir'de kadro dışı, Trabzon'da, Elazığ'da, Sivas'ta kadro dışı... "Kabahat bizde mi?" derken, yurt dışına İsviçre'nin St.Gallen takımına gitti. Orada da kadro dışı... Döndü geldi, Urfaspor'da kadro dışı, Sakarya'da kadro dışı, şimdi de bu sezon formasını giydiği Adana Demirspor'da kadro dışı... Böylesine bir yetenek, kendisine bu kadar ihanet eder mi?
    Üretken bir golcü gerek
    Başakşehir, sahada çok güçlü bir futbol ortaya koyamasa da, özellikle kalecisi, çok az gol yiyen savunma anlayışı ve kaliteli oyuncularıyla zirvede farkı açıyor. Ancak Başakşehir'in bu yarışta başarılı olması için  üretken bir golcüye ihtiyacı var. Adebayor eski Adebayor değil... Bajiç yetersiz ve devre arası böyle bir golcü bulmak çok da kolay değil...
    Helal olsun

    Bu ülkede sessiz sedasız işini en iyi yapanlardan biri, belki de birincisi, Başakşehir'in stoperi Epueranu... 2014'ten beri Başakşehir forması giyen Epureanu, tam bir istikrar abidesi... Başakşehir son 4 sezondur ligin en az gol yiyen takımlarından biri ya da birincisi oluyorsa, takımın savunma anlayışı ile birlikte Epureanu'nun bu savunmayı kusursuz yönetişini çok ciddi dikkate almak zorundayız.
    Geçen yıl ligde attığı gol sayısı 6... Bugün büyüklerin orta saha oyuncuları bile bu sayıya ulaşmakta zorlanıyor. Stoper oynamasına rağmen gördüğü kırmızı kart sayısı sadece 2... Başakşehir bu Moldovalı'yı dört yıl önce kimbilir kaç paraya aldı? Başakşehir'e de helal olsun, Epureanu'ya da...

    Kaynak: Skorer / Spor

    Galatasaray Fenerbahçe Beşiktaş Futbol Spor Haberler

    Bakmadan Geçme

    Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title