Haberler

50 Yıl Geçti Ya Bundan Sonrası?

Mimar Sinan Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Kenan Mortan, 50 yıllık göç kitabının bulgularını paylaştı

Mimar Sinan Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Kenan Mortan, 50 yıllık göç kitabının bulgularını paylaştı. Mortan, 4 ay süren araştırmasıyla Anadolu insanının 50 yıllık göç serüvenini kitaplaştırdı.

Almanya'nın Köln kentinde düzenlenen toplantıda Mimar Sinan Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Kenan Mortan, 50 yıllık göç kitabının bulgularını paylaştı. Anadolu Üniversitesi Batı Avrupa Bürosu'nda düzenlenen toplantıda Köln Başkonsolosu Mustafa Kemal Basa, Çalışma Ataşesi Tahsin Özdemir ve AÜ Batı Avrupa Büro yöneticisi Atilla Doğan da hazır bulundu. Toplantının açılış konuşmasını yapan Başkonsolos Basa, göç olgusuna Türkiye'deki akademi çevrelerinin yeterince ilgi göstermediğini belirterek, üniversiteler bünyesinde bir göç araştırmaları enstitüsünün kurulması gerektiğini söyledi.

KLİŞELERLE SORUNLAR ÇÖZÜLEMEZ

Prof. Dr. Kenan Mortan ise projeyle ilgili gazetecilere şu bilgileri verdi: "Bu proje göçün 50. yılında bizim Anadolu insanımız bu serüveni nasıl seyretti onu araştırmak istedik. Bunun ilkini 1963'de Nermin Abadan yapmış, 50. yılında da biz yapmak istedik. Üniversitemden izin aldım, eşimle beraber 4 ay boyunca sahada 5 kentte 160 kişi ve kurumla sadece yüz yüze gelmedik, yaşamlarını paylaştık. Onlarla bu yaşam güzergahlarını nasıl seyrettiklerini araştırdık. Dolayısıyla bu kitap 160 kişiyle yaşanmış sonuçları ortaya çıkarmayı amaçlıyor. Dolayısıyla biten bir sözü değil başlayan bir sözü vermeye gayret ediyor. İkinci baskıda kitaba bir bölüm daha ekleyeceğiz, yıl sonuna kadar bir dış ses olarak olaya dışarıdan bakacağız. Alman toplumunda klişelerin devam ettiğini gördük. Paralel toplum gibi deyimlerin arkasına sığınarak sorunu nasıl ötelediklerini gördük. Anladım ki bir takım yapay ve uydurulmuş sözcüklerle klişelere çok sarılındığını gördük. Siz bir soruna klişe olarak bakarsanız sorunu çözemezsiniz. "

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Eğitim Dünya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title