Haberler

50. Yelken Balkan Şampiyonası Açılış Seramonisi Yapıldı

- 50. Yelken Balkan Şampiyonası açılış seramonisi yapıldıTEKİRDAĞ - Bu yıl 50. kez düzenlenen Yelken Balkan Şampiyonası açılış seromonisi yapıldı.

- 50. Yelken Balkan Şampiyonası açılış seramonisi yapıldı

TEKİRDAĞ - Bu yıl 50. kez düzenlenen Yelken Balkan Şampiyonası açılış seromonisi yapıldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Yelken Federasyonu, Spor Toto Teşkilat Başkanlığı, Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi ve Tekirdağ Yelken İhtisas Kulübü'nün işbirliğinde 5-10 Eylül tarihleri arasında Tekirdağ'da gerçekleşecek olan 50. Yelken Balkan Şampiyonası açılış seromonisi yapıldı. Açılış törenine Türkiye Yelken Federasyon Başkanı Özlem Akbudak, Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Süleymanpaşa Kaymakamı Arslan Yurt, Garnizon Komutanı Piyade Albay Kemal Cöne, Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, Tekirdağ İl Jandarma Komutanı Albay Erdal Eren, Tekirdağ Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hazan Kadir Kardaş ve çeşitli ülkelerden çok sayıda sporcu katıldı. Düzenlenen açılış seromonisinde hakemler ve şampiyonada yarışacak 200 sporcu tanıtıldı. Türkiye'den 78 sporcunun yarışacağı şampiyonanın açılış programında açıklamalarda bulunan Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Özlem Akbudak, "Bu şampiyonanın 50.sine ev sahipliği yapmaktan gurur duyuyoruz. Tekirdağ büyük bir titizlikle bir organizasyona daha ev sahipliği yapıyor. Valiliğimiz nezdinde emeği geçen gençlik ve spor yetkililerine büyükşehir belediye başkanlarımıza, Süleymanpaşa Belediye Başkanımıza destek veren herkese ve Asyaport'a teşekkür ederim. Sevgili sporcular yıllar sonra dereceleri hatırlayacaksınız ama en çok hatırlayacağınız bu şampiyonadaki duygularınız. Buradan lütfen güzel arkadaşlıklar edinerek ayrılın. Yarışın güzelliğini yaşayın. Ama en büyük yaşayacağınız dostluğun güzelliği olsun" şeklinde konuştu.

Ekrem Eşkinat : "8 ülke sporcularını bir araya getirmekten onur duyuyoruz"

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat ise kendileri için çok güzel bir gün olduğunu ifade ederek, şu ifadelere yer verdi:

"Bugün bizim için çok güzel bir gün. Tekirdağ, Balkan Şampiyonası'na yelken dalında ev sahipliği yapıyor. Bundan 3 yıl önce Rodosto Cup'ı yaparken hayalle başlayan yolculuk bize katkıda bulunan federasyonumuzla bugüne kadar geldi. Artık yelken sporunda benim şehrim de iddialı bir şehirdir. Bundan sonra daha büyük organizasyonlara daha büyük katılımlara Tekirdağ kalbinin başkanı olarak hepinizin önünde şeref sözü veriyorum. 8 ülke sporcularını bir araya getirmek uluslararası anlamda böyle bir zemin hazırlamak onur duyduğumuz konudur. Yelken ihtisas kulübü kurucularına teşekkür ederim. Ne iyi yapmışsınız da bu kulübü kurmuşsunuz. Bugün milli takımda oyuncularımız var. Yarın daha fazla olacak. Rekabettin içinde yelkende Tekirdağ'ın da olacağını belirtmek isterim."

Mehmet Ceylan: "Şampiyonanın başarıyla neticelenmesini diliyorum"

Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Balkan Şampiyonası'nın Tekirdağ'da düzenlenmiş olmasından dolayı gururlu olduklarını dile getirerek, açıklamasını şu ifadelerle tamamladı:

"Balkan Şampiyonası'nın şehrimizde düzenlemiş olmaktan gurur duyuyorum. Başarıyla neticelenmesini diliyorum. Tekirdağ Marmara denizine 135 kilometre kıyısı olan aynı zamanda Karadeniz'e de az da olsa kıyısı olan bir liman şehri. Bu açıdan Tekirdağ'ın deniz su sporlarından uzak düşünülmesi imkansızdır. Deniz sporlarında da en önemli dallardan olan yelken sporu ilimizde bugüne kadar yapılmış olan Rodosto Cup Yelken Şampiyonası'nın da bize vermiş olduğu tecrübeyle birlikte ilimizdeki Yelken İhtisas Kulübü'nün katkısıyla. Bu spora ilimizde sporcu ve organizasyon düzenleme açısından ayrı bir imkan oluşturuyor. Yelken Federasyonu'na ilimizdeki etkinliklerin arttırılması, daha farklı alanlarda bize imkanlar sunması ve Balkan Şampiyonası'nın burada düzenlenmesinden dolayı destek olduğu için teşekkür ediyorum. Yurtdışından gelen misafirlerimiz de burada ağırlamaktan dolayı büyük bir mutluluk ve gurur duyduğumuzu belirtmek istiyorum. 5 gün bvoyunca devam edecek olan müsabakaları hem birliğe beraberliğe ve dostluğa vesile olur diyorum. Emeği geçen herkes teşekkür ediyorum. Tüm sporculara başarılar diliyorum."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Ekrem Eşkinat Süleymanpaşa Tekirdağ Türkiye Spor Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title