Haberler

50 Senede 3 Ay Yaşlanmanız Mümkün

Güncelleme:

Yüksek hızlarda yapılacak bir uzay yolcuğu ile zamanı oldukça yavaşlatmak mümkün.

Uzay yolculuğu, insanlığın çok eski zamanlardan beri süregelen hayali. Uzak gezegenlere yapılacak yolculuklar ve hatta orada yaşama fikri heyecan verici olsa da bunun önünde aşılması gereken pek çok engel var. Onlarca, hatta yıllarca ışık yılı uzaklığa sahip mesafeler ise bunun başında geliyor.

50 SENEDE SADECE 3 AY YAŞLANABİLİRSİNİZ

Boğaziçi Üniversitesi Fizik Bölümü'nden Yar. Doç. İbrahim Semiz dün CNN TÜRK'te katıldığı programda uzay seyahati ile ilgili ilginç bigiler verdi. Işık hızını geçmenin mümkün olup olmadığının konuşulduğu tartışmada Yar. Doç. Semiz, bir uzay gemisinde ne kadar hızlı giderseniz zamanın o kadar yavaşlayacağını söyledi. Işık hızını geçmenin mümkün olmadığını söyleyen Semiz, dünyadan ışık hızına çok yakın bir hızla 50 ışık yılı mesafedeki bir gezegene gittiğinizde, siz sadece 3 ay yaşlandığınız halde dünyada 50 yıl geçmiş olacağını söyledi. 3 ayda gidip 3 ayda geri geldiğiniz takdirde dünyada 100 sene geçmiş olacağını ve muhtemelen tanıdığınız herkesin ölmüş olacağını söyleyen Semiz, sizin ise sadece 6 ay yaşlanmış olarak geri döneceğinizi belirtti.

ŞİMDİLİK HAYAL

Bugünün teknolojisi ile bu hızlara erişmemiz ise henüz sadece bir hayal. Işık hızının saniyede yaklaşık 300 bin km olduğunu düşünürsek, şimdiye kadar en yüksek hıza ulaşan uydu Helios 2'nin saniyedeki hızı sadece 67 km olarak kayıtlara geçmişti.

Kaynak: Haberler.com / Teknoloji

Komik - İlginç Teknoloji Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title