Haberler

50. Kocaeli Fuarı" Açılış Töreni

Kocaeli 50. Fuarı ile Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (KOMEK) genel sergisinin açılışı törenle gerçekleşti.

Kocaeli 50. Fuarı ile Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (KOMEK) genel sergisinin açılışı törenle gerçekleşti.

Fuar içindeki Güneş Sahnesi'nde gerçekleştirilen açılış töreninde, folklor ekibince, Türkiye'nin 7 bölgesine ait halk oyunları gösterisi sunuldu.

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, 50'nci Kocaeli Fuarı ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (KOMEK) genel sergi açılışı için düzenlenen törende yaptığı konuşmada, bu yıl içerisinde 46 bin kursiyere eğitim verdiklerini ve başlangıcından bugüne 500 bine yakın kursiyerin KOMEK'ten sertifika aldığını söyledi.

Kocaeli'nin, Türkiye'nin gelişmesine, zenginleşmesine, 2023 hedefleri ve gelecek büyük hedeflere ulaşmasında önemli katkılar sağladığını ifade eden Güzeloğlu, "Şehrimizin bu yönde sunduğu katkı, zenginlik ve derinlik, insana dayalı yönetim anlayışıyla her geçen gün daha çok hissedilecek." dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da çalışanların her zaman kazandığını belirterek, "Türkiye son 13 yıldır hem genelde hem de yerel de önemli mesafeler katetti." ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından fuar ve KOMEK sergisinin açılışı, Vali Güzeloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu, AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu ve diğer protokol üyeleri tarafından gerçekleştirildi.

Daha sonra çeşitli meslek dallarında eğitim gören kursiyerlerin hazırladığı ürünlerini beğeniye sunulduğu sergiyi gezen Güzeloğlu ve Karaosmanoğlu, kursiyerlerce hazırlanan çeyiz bohçalarını, bu yıl evlenecek olan KOMEK kursiyerlerine hediye etti.

Açılış töreni, Mustafa Ceceli'nin şarkılarını seslendirdiği halk konseriyle sona erdi.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği sergi, 4 gün boyunca ziyaret edilebilecek.

Kaynak: AA / Güncel

İbrahim Karaosmanoğlu Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title