Haberler

50 Bin Adet Meyve Fidanı Dağıtılacak

Tokat'ta Meyveciliği Geliştirmek ve Ticari Anlamda Kazanç Sağlamak Amacıyla 2008 Yılı İçerisinde İl Genelinde 50 Bin Adet Meyve Fidanı Dağıtılacağı Bildirildi.

Tokat'ta meyveciliği geliştirmek ve ticari anlamda kazanç sağlamak amacıyla 2008 yılı içerisinde il genelinde 50 bin adet meyve fidanı dağıtılacağı bildirildi.

Tarım İl Müdürlüğü tarafından 2008 yılı üretim sezonunda İl Özel İdaresi imkanlarıyla fidan dağıtımı başladı. Yüzde 50'si İl Özel İdaresi kaynakları, yüzde 50'si de çiftçi katkısıyla üreticilere 5 bin adet ceviz fidanının dağıtım töreninde konuşan Vali Dr. Recai Akyel, Tokat'ta fidana müsait boş bir yer kalmayacağını kaydetti. Kentte ceviz fidanına önem verdiklerini ve ceviz ormanı oluşturduklarını kaydeden Vali Akyel, "Başta Tokat, Sivas, Giresun ve Gümüşhane'yi içerisine alan Kelkit Havzası ırmağı boyunca ceviz ormanları oluşturacağız. Tokat'ta fidan çalışmaları devam edecek" dedi.

Tarım İl Müdürü Yaşar Kavak ise, dağıtılan ceviz fidanlarının 4 çeşit olduğunu ifade ederek, "Bu çeşitler; Şebin, Bilecik, Yalova 3,60 TU-1'dir. Ceviz fidanları Bandırma'dan il müdürlüğümüzce getirilmiştir. Daha önceden belirlenen talepler doğrultusunda getirilen ceviz fidanlarının 900'ü merkez, 4 bin 100 adeti ise Almus, Reşadiye, Niksar, Pazar ve Zile ilçelerine verilecektir. Yine bu sene 5 bin 750 adet elma fidanı Erbaa, Niksar ve Merkez ilçelerimize dağıtılacaktır. 37 bin 250 adet asma fidanı ise merkez, Turhal, Pazar, Zile, Erbaa ve Niksar ilçelerimize dağıtılacaktır" diye konuştu.

(Nİ-SA-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title