Haberler

5 Yıldızlı Otel Gibi Devlet Hastanesi

Şanlıurfa'da, Daha Önce SSK Hastanesi Olarak Hizmet Veren Balıklıgöl Devlet Hastanesi, Konfor ve Hizmette 5 Yıldızlı Oteli Aratmıyor.

Şanlıurfa’da, daha önce SSK hastanesi olarak hizmet veren Balıklıgöl Devlet Hastanesi, konfor ve hizmette 5 yıldızlı oteli aratmıyor.

Günde 3 bin hastaya poliklinik hizmeti verildiği belirtilen hastanedeki diyaliz hastalarının tedavi gördüğü 4’er kişilik odalarda banyo, plazma TV ve mp3 müzik çalar sistemi mevcut.

Balıklıgöl Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. İzzet Korkmaz, Türkiye’nin en modern hastanelerinden biri olma yolunda hızla ilerlediklerini söyledi. Başhekim Korkmaz, “Vizyonumuz, Türkiye’nin en iyi hastanelerinden olmak. Bunun yolu tıbbi ve hizmet kalitesini çok iyi vermenizden, tıbbi teknoloji ve eğitimi çok iyi geliştirmenizden geçiyor” dedi.

Daha önce 8 kişinin kaldığı diyaliz ünitesinde bulunan odalarda düzenlemeye gittiklerini ve tüm odaları 4’er kişilik olarak yenilediklerini belirten Korkmaz, şöyle konuştu:

“Odalarımızı içinde plazma televizyon, tuvalet ve banyo düzenlemesiyle yeniledik. Bu işi ilk olarak diyaliz ünitesinde başlattık. Günde 4- 5 saat diyalize bağlı olan hastalarımızın rahat etmesi için onların sosyal ve psikolojik yapısını da ele alarak her türlü konforu ve ihtiyacını belirledik. Diyalize gelen hastalarımızın yataklarının karşısına plazma televizyonları yerleştirip, her yatağın yanına kulaklık aracılığı ile dinlenen mp3 müzik çalar sistemiyle donattık. Bu durum hastalarımızı oldukça mutlu etti.”

Önümüzdeki günlerde ISO 9001 kalite belgesi almak için müracaatta bulunacaklarını vurgulayan Korkmaz, “Şu anda 37 hekim, 54 ebe ve hemşire ile kaliteli hizmet vermeye çalışıyoruz. Basit önlemler sayesinde kuyruklar azaldı, hizmet kalitesi arttı. Hastalar artık 10 dakika bile beklemeden her türlü işlem ve muayenesini tek gişede tercih ettiği hekime yaptırabiliyor” diye konuştu.

Diyaliz makinesine bağlı kaldıkları süre içerisinde sıkılmadıklarını ve hoş vakit geçirdiklerini anlatan hastalar ise, uygulamayı gerçekleştiren hastane yönetimine teşekkür etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Sağlık

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title