Haberler

5 Yıldızlı Otel Ayarında Yurtlar Yapılarak İhtiyaç Karşılanmaya Çalışılıyor

Malatya ve Elazığ'daki yüksek öğrenim öğrenci yurtlarının ihtiyaçları karşılayamadığı, bu nedenle yeni birt binaları yapılacağı bildirildi.

Malatya ve Elazığ'daki yüksek öğrenim öğrenci yurtlarının ihtiyaçları karşılayamadığı, bu nedenle yeni birt binaları yapılacağı bildirildi. Yeni yapılan yurt binalarının ise 5 yıldızlı otel ayarında olduğu, ranza sisteminden baza sistemine geçildiği belirtildi.

Yüksek Öğrenm Kredi ve Yurtlar Kurumu (Yurt Kur) Malatya Bölge Müdürü Şahin

Kayaduman, bölgeye bağlı yurtlar hakkında bilgi verdi. Malatya, Elazığ, Adıyaman ve Tunceli illerinin bağlı bulunduğu Yurt Kur Malatya Bölge Müdürlüğü olarak

yüksek öğretim öğrencilerinin barınma ihtiyaçlarının karşılanması için çalıştıklarını söyleyen Şahin Kayaduman, "Malatya'da 4 bin küsür öğrencimizi barındıran yurtlarımız var. İnönü Üniversitesi kampüsünde bin 500 kişilik kız yurdumuz var. Ayrıca Battalgazi erkek öğrenci

yurdumuz var bin 500 öğrencimiz kalıyor. Tevfik Temelli'deki kız yurdumuzda 300, Arapgir'de 240 öğrencilik yurdumuz var. Mayıs ayı çerisinde kampüs içindeki bin öğrenci kapasiteli kız yurdu inşaatı yüzde 95'i geçti. Mayıs'ta teslim alacağız. Ayrıca Arapgir ilçesinde 300 kişilik yurt temeli atıldı. İnşaatı sürüyor. İnönü Ünieversitesi kampüsü içinde 20 dönümlük arazi tahsis edildi. Hazırlıkları sürüyor. Bin öğrenci kapasiteli yurt yapılması planlanıyor" ifadelerini kullandı.

"Tunceli'de bin 500 kişilik yurdumuz var. 500 kişilik yurdun temeli de bugünlerde atılacak. Elazığ'da 2 bin 200 ve 300 kişilik yurdumuz var. Elazığ'da temeli atılan bin kişilik yurt da bu yılın Kasım ayında teslim edilecek. Adıyaman'da geçen yıl 11.ayda bin kişilik yurdu temsil aldık. Adıyaman'da da kapasite arttırım çalışmaları sürüyor.

Kahta 250 ve Besni'de 300 kişilik iki yurdumuz var. Besni'de 300 kişilik yurt çalışması sürüyor" diyen Kayaduman, Malatya ve Elazığ'daki mevcut yurtların ihtiyacı karşılayamadığını vurguladı.

"RANZA SİSTEMİNDEN BAZA SİSTEMİNE GEÇİLİYOR"

"İhtiyaç çok. Yurtların kapasiteleri ihtiyaçları karşılamıyor. Yeni yapılacak yurtlarla nefes alınacak"şeklinde konuşan Kayaduman, "Yeni yurtlar, standartlar yükseltiliyor. 5 yıldızlı otel

gibi yapılıyor. Ranza sistemi kalkıp, bir, iki veya üç kişilik baza sistemi uygulanmaya başladı" dedi.

Şahin Kayaduman, Fuzuli Caddesi'nde kiralık binada bölge müdürlüğü olarak hizmetleri sürdürdüklerini de belirtip, "Malatya'ya bölge binası yapılacak. Fatih Lisesi doğusunda 3 bin metrekaler yer alındı. Kısa sürede temelini

atacağız" bilgisini verdi. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yurtlar Kurumu Adıyaman Tunceli Elazığ Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title