Haberler

5 Yılda 8'inci Randevu

Başbakan Tayyip Erdoğan, Dün Rusya'nın Soçi Kentinde Son 5 Yıl İçinde 8 Kez Görüştüğü Rusya Federasyonu Başbakanı Vladimir Putin ile Bir Araya Geldi.

Başbakan Tayyip Erdoğan, dün Rusya’nın Soçi kentinde son 5 yıl içinde 8 kez görüştüğü Rusya Federasyonu Başbakanı Vladimir Putin ile bir araya geldi.

Riviera Sarayı’ndaki görüşmenin gündeminde enerji konusu iki ülke arasında ticaret hacmi 35 milyar dolara ulaşan ticaret ve Karabağ sorunu oluşturdu. İki lider 2 saat 40 dakika süren görüşmenin ardından basın toplantısı düzenledi. Erdoğan Putin’le verimli bir görüşme yaptıklarını belirerek şunları söyledi: " İnanıyorum ki bölgenin bize yüklediği bazı görevler var, bu da dayanışma içerisinde atmamız gereken bazı adımları bize adeta yüklemektedir. Bölgenin huzuru, mutluluğu için bu adımları atmaya mecburuz. Bunun içerisinde Azerbaycan-Ermenistan arasındaki Dağlık Karabağ sorunu, bunun içerisinde Ortadoğu sorunu, bunun içerisinde Kıbrıs ile ilgi sorun. İnanıyorum ki dayanışma bütün bu sorunların aşılmasında en azından mesafe alınmasına vesile olacaktır." Putin ise bir sorusu üzerine, Dağlık Karabağ sorunu için "Bizim bu konudaki görüşümüz, tarafların bu ihtilaf konusunda karşılıklı kabul edebilecekleri bir anlaşmaya ulaşmaları" yanıtını verdi.

Erdoğan Soçi’ye gitmeden önce İstanbul’de yaptığı basın toplantısında ise bir gazetecinin, sorusu üzerine, "Ermenistan sınırının kapatılması Dağlık Karabağ’la ilgili. Dolayısıyla bu sebep oradan kalkmadıkça biz de kapılarımızı açamayız. Azerbaycan Türkiye’nin milli davasıdır" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title