Haberler

5 Yaşındaki Zebra, 2 Aylık Yavrusunun Gözü Önünde Kalp Yetmezliğinden Öldü

Ankara'da Hayvanat Bahçesinin Sevilen Zebrasının, Yavrusunun Gözü Önünde Son Nefesini Vermesi Yürek Burktu. 5 Yaşındaki Dişi Zebra Dün Kalp Yetmezliğinden Son Nefesini Verirken, 2 Aylık Yavrusunun Panik İçinde Çırpışını ve Annesinin Son Dakikalarındaki Sevgi Gösterileri Saniye Saniye Görüntülendi.

Ankara'da hayvanat bahçesinin sevilen zebrasının, yavrusunun gözü önünde son nefesini vermesi yürek burktu. 5 yaşındaki dişi zebra dün kalp yetmezliğinden son nefesini verirken, 2 aylık yavrusunun panik içinde çırpışını ve annesinin son dakikalarındaki sevgi gösterileri saniye saniye görüntülendi.

Atatürk Orman Çiftliği içerisindeki Ankara Hayvanat Bahçesi'nin sevimli zebrası önceki gün bahçede gezinirken hasta tavırlarıyla dikkat çekti. Amatör bir kameramanın dikkatini çeken hasta zebranın ölmeden önce yavrusuyla geçirdiği son dakikaları yürekleri burktu. Anne zebranın birden bire yere düşüşünü anlamlandıramayan yavru zebra önce annesini süt için koklamaya başladı. Annesinin hareket etmeden yatmasını anlamlandıramayan 2 aylık yavru zebra, bunun bir oyun olmadığını anlayınca panik içinde bahçe

içinde koşuşturmaya başladı. Zebranın son nefesini vermesinin ardından hayvanat bahçesi görevlileri tarafından sürüklenerek götürülmesi ise hem yavru zebra hem de bahçe içindeki diğer zebralar arasında huzursuzluğa neden oldu. 2 aylık yavru zebranın, annesinin cansız bedeninin sürüklenerek götürülürken panik içinde bahçe içinde koşuşturmaya başlaması görenleri hem şaşırttı hem de çok üzdü.

Hayvanat Bahçesi yetkililerinden edinilen bilgiye göre, 5 yaşındaki anne zebra geçen hafta kabızlık sıkıntısı çektiği için ilaçlarla tedaviye alındı. Durumunda biraz düzelme gözüken zebranın dün kalp yetmezliğinden öldüğünü bildiren yetkililer, Equus türü zebra 2 ay önce bruchelli türünde erkek bir yavru dünyaya getirdi. Henüz anne sütüne ihtiyacı olan yavru zebranın annesinin ölümünün ardından süt ihtiyacı ise hayvanat bahçesi yetkililerini harekete geçirdi. Atatürk Orman Çiftliği içinde bulunun süt

fabrikasında annesi ölen 2 aylık yavru zebra için anne sütüne eşdeğer özel süt üretilecek. Yavru zebra süt ihtiyacını bitirip yem yemeye başlayana kadar kendisi için üretilen özel süt ile beslenecek.

(SC-MAY-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler Son Dakika

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title