Haberler

5 yaşındaki çocuğu istismar ettiği gerekçesiyle öğretmenin yargılanmasına devam edildi

Güncelleme:

Kartal'da özel bir okulda eğitim gören 5 yaşındaki anaokulu öğrencisini istismar ettiği gerekçesiyle beden eğitimi öğretmeninin yargılanmasına devam edildi.

Anadolu 16. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz sanık S.A. ve avukatı ile mağdur çocuğun ailesi ve avukatları katıldı. Duruşmada, KADEM'in avukatları ve üyeleri de hazır bulundu.

Duruşmada tanık olarak dinlenilen Selim Cüre, olay tarihinde söz konusu okulda kampüsün müdürü olarak görev yaptığını belirterek, 7 Aralık 2017'de yaşanan olaya ilişkin aileyle görüştüğünü, kendilerine bu konudan sorumlu kişinin anaokulu müdürünün olduğunu, kendisininin nezaketen kendilerini dinlediğini anlattığını söyledi.

Cüre, görüşme sırasında ailenin, normalde hayat dolu ve neşeli olan çocuklarının, bir süredir davranışlarında sıkıntılı bir durum hissettiklerini, iri yarı bir öğretmenden korktuğunu anlattığını belirterek, konuşmanın devamında ailenin, bu öğretmenin tutuksuz yargılanan sanık S.A. olduğunu söylediklerini kaydetti.

Tanık Cüre, görüşme sırasında aileye konuya ilişkin anaokulu müdürü tarafından soruşturma başlatıldığını söylediğini ifade ederek, ailenin kendisinden öğretmenin işten çıkarılmasını talep ettiklerini, kendisinin de sakin kalmak gerektiğini, soruşturmanın başlatıldığını ve soruşturma sonucuna göre bir karar verilebileceğini, yanlış bir karar yüzünden kurum olarak bir bedel ödeyeceklerini ve sorumluluk yaşayabileceklerini anlattığını aktardı.

Ayrıca aileye, suçu sabit olmayan biri hakkında böyle bir uygulamaya girişemeyeceklerini söylediğini anlatan Cüre, ailenin kendisine cinsel istismar konusundan bahsetmediğini belirtti.

O dönem anaokulunda İngilizce Öğretmeni olarak çalışan İnci Yazıcı ise mağdur öğrencide kasım ayında durgunlaşma gözlemlediğini, derste boyama çalışmalarına katılmadığını ya da isteksiz yaptığını anlattı.

Tanık Yazıcı, sanığın çocuklarla yakın mesafeyi aşarak konuştuğunu, sadece beden derslerinde değil, genel olarak her yerde çocukları kucağına oturduğunu gördüğünü söyledi.

Sanığın tutuklanması istendi

Tanıkların ifadesinden sonra söz alan ailenin avukatı Betül Altınsoy, müvekkili çocuğun 3 ayrı pedagoga olayı çelişkisiz bir şekilde anlattığını belirterek, sanığın kamera görüntüsü bulunmadığına ilişkin anlatımının sanık lehine değerlendirilmesinin söz konusu olamayacağını vurguladı.

Avukat Altınsoy, mağdur çocuğun anlatımlarını, tanıkların beyanlarınca desteklendiğini ifade ederek, sanığın, söz konusu olay nedeniyle bir gün dahi tutuklanmadığını hatırlattı. Altınsoy, sanığın yargılanmasına tutuklu devam edilmesini istedi.

Anne Y.A, 2,5 yıldır büyük mağduriyet yaşadıklarını dile getirerek, sanığın önce tutuklanması ve en üst seviyeden cezalandırılması talep etti.

Baba N.F.A, çocuklarının sonuna kadar arkasında olacakları söyledi.

Ayrıca, duruşmada baba N.F.A'nın beyan verdiği esnada sanık avukatı Zekai Şems ile arasında tartışma yaşandı.

Sanık S.A. da önceki beyanlarını tekrar ettiği belirterek suçlamaları kabul etmedi.

Ara kararını açıklayan heyet, sanığın tutuklanma talebini reddederek, duruşmayı erteledi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanık S.A'nın "çocuğun cinsel istismarı" ve "kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma" suçlarından 9 yıl 6 aydan 17 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.

Duruşma öncesi açıklama

Davayı takip etmek üzere adliyeye gelen Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) üyeleri, "İstismar Felakettir Sesiz Kalma", "Tacizi Affetme Vicdanı Kirletme!" ve "Tacize Taviz Verme" yazılı dövizler açtı.

KADEM Hukuk Komisyonu Başkanı Avukat Canan Sarı, yaptığı açıklamada, üç yıl önce 5 yaşındaki bir kız öğrencinin öğretmeni tarafından cinsel istismara maruz kaldığı haberinin herkesi dehşete düşürdüğünü hatırlatarak, "Toplumun vicdanını derinden sarsan bu olay karşısında sessiz kalmayarak, mağdur ve ailesinin yanında başından beri yer aldık. Olayın meydana gelmesinden oldukça uzun bir süre sonra başlayan yargılamada, davaya katılma talebimiz reddedilmesine rağmen KADEM olarak bizler adalet yerini buluncaya kadar ailemizin yanında olmaya devam edeceğiz." dedi.

Hem çocukları hem de aileleri ahlaki ve manevi yönden zedeleyen insanlık dışı zihniyetlerin, toplumsal değerleri doğrudan hedef alan bu tür muamelelerinin önüne geçmeyi kendilerine görev addettiklerini söylen Sarı, "Sanığın hala tutuksuz yargılanması endişemizi artırmakta, adil yargılanma sürecine gölge düşürmektedir. Toplumsal huzur ve barış ortamının tesisi için mahkemenin suçun nitelikli halini gözeterek indirimsiz en ağır cezaya hükmetmesi elzemdir." ifadelerini kullandı.

Avukat Sarı, bugün burada, bir kez daha çocukların bedenlerine uzanan kirli ellere "dur" dediklerini ifade ederek, olayın yaşandığı okulun sessiz kalmaması ve kamu vicdanını rahatlatmak için görevini yerine getirmesi gerektiğini bir kez daha ifade ettiklerini söyleyerek, şöyle konuştu:

"Toplumun her kesimine karşı her türlü şiddetin kabul edilemez olduğuna inan bir sivil toplum kuruluşu olarak diyoruz ki, 'İstismar felakettir' masum çocukların değil, faillerin utanç içinde yaşayacağı bir dünya için, tüm kamuoyuna bu davada takipçi olmasının, çocukların ve ailelerin adalet arayışında yanlarında durmasının önemine tekrar dikkat çekiyoruz. KADEM olarak, herkesi bu suçla mücadeleye ortak olmaya davet ediyoruz."

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Süt fiyatları ne kadar oldu 2024? Çiğ süte zam geldi mi? KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title