Haberler

5. Uluslararası Sağlık Turizmi Kongresi Ankara'da Başladı

Geleneksel hale gelen 'Uluslararası Sağlık Turizmi Kongresi'nin beşincisi Ankara ATO Congresium'da başladı.

Geleneksel hale gelen 'Uluslararası Sağlık Turizmi Kongresi'nin beşincisi Ankara ATO Congresium'da başladı.

Türkiye'de sağlık turizminin geleceğinin masaya yatırıldığı kongre Ankara'da başladı. 18-21 Kasım 2012 tarihleri arsında gerçekleştirilecek kongreye, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, KKTC Sağlık Bakanı Ertuğrul Hasipoğlu, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Sağlık Yönetimi ve Eğitimi Derneği (SAYED) Başkanı Hayrettin Yekeler, Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Mustafa Paç ve yurt içi ile yurt dışından çok sayıda yatırımcı katıldı. Ankara Kalkınma Ajansı'nın da içerisinde olduğu çok sayıda sektör yatırımcısı stantlarını açarak kongreye katkı sağladı.

Açılış konuşmalarını yapan Ankara Valisi Yüksel, bu yüzyılın en özgün sektörünün turizm olduğunu belirterek, geçen yıl dünyada 1 milyar insanın seyahat ederek turizme katkı sağladığını söyledi. Ankara'nın entelektüel bir şehir olduğunu ve sağlık konusunda önemli adımlar atıldığını ifade eden Yüksel, "Dün dünde kaldı cancağızım, bugün Ankara'da yeni şeyler söylemek lazım" diyerek Ankara'nın sağlık turizmdeki önemine vurgu yaptı.

Bu yıl Ankara'da düzenlenen 5. Uluslararası Sağlık Turizmi Kongresi'ne katılan KKTC Sağlık Bakanı Hasipoğlu, 1960 yıllarında başlayan olaylarla Kıbrıs'ta çok ciddi sağlık sorunlarının yaşandığını dile getirerek, "O dönemlerde bir tane poliklinik vardı. Sonrasında barakalardan bozulma bir hastane açıldı. Daha sonrasında dünya standartlarını yakaladık" dedi.

Hür ve bağımsız olunca başarılamayacak hiçbir zaferin olmadığını kaydeden Hasipoğlu, son bir hayallerinin kaldığını belirterek, "O hayal de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni bütün dünyanın tanımasıdır" diye konuştu.

Sağlık Bakanı Akdağ, sağlık kongrelerinin bir ihtiyaç halini aldığını ifade ederek, insanların başka ülkelere giderek sağlık ihtiyaçlarını karşıladıklarını bildirdi. Türkiye'nin sağlık turizminde öncü konuma geldiğini belirten Akdağ, bundan 10 yıl öncesinde vatandaşların sağlık hizmeti almak için yurt dışına gittiğini dile getirerek, "Bugün ise sağlık turizminde dünyanın ilk 10 ülkesi arasındayız. Geçen yılın verilerine göre, Türk vatandaşı olmayan 200 bine yakın insan 1 yılda Türkiye'de tedavi gördü" şeklinde konuştu.

Kamuda yayınlanan sağlık sigorta şirketlerinin reklamlarına ilişkin açıklama yapan Akdağ, bu reklamların Türkiye'de tomografi ya da emar çektirmenin zor ve pahalı olduğunu savunduğunu söyledi. Kamu sigortacılığına emarın maliyetinin 35 euro olduğunu ifade eden Akdağ, diğer ülkelerle kıyaslandığında yüksek teknolojinin kullanımının Türkiye'de çok daha ucuz olduğunu kaydetti.

"SAĞLIK SERBEST BÖLGELERİ OLUŞTURACAĞIZ"

Sağlık Bakanlığı olarak bir kanun yaptıklarını belirten Bakan Akdağ, "Yurt dışından gelen insanlara sağlık hizmeti sunmak için sağlık serbest bölgeleri oluşturacağız. Bu bölgelerde de yatırımcılar için çok avantajlar olacak" dedi.

Türkiye'de yurt dışından gelen misafirler için sağlık danışma merkezlerinin oluşturulduğunu dile getiren Akdağ, 7 gün 24 saat esaslı 4 dilde danışmanlık hizmeti verildiğini vurgulayarak, "444 47 28 numaralı çağrı merkezinde İngilizce, Rusça, Arapça ve Almanca dillerinde hizmet veriliyor" açıklamasında bulundu.

Yurt dışından pek çok katılımcı ülkeyle gerçekleştirilen kongre 21 Kasım'da sona erecek. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Alaaddin Yüksel Türkiye Akdağ Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 24 Nisan! Resmi Gazete bugün (24 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 24 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 24 Nisan dün gece deprem mi oldu? ZTK Ankaragücü- Beşiktaş maçı kaç kaç bitti? Maçı kim kazandı? Rövanş maçı ne zaman oynanacak? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? Açıklama yaptılar mı? Kameralara yakalanan çiftten açıklama geldi mi? DEM Parti kapatılacak mı? Bakan Tunç konu ile ilgili ne söyledi? İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri kim oldu? Fikri Doğan kimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title