Haberler

5. Uluslararası Eskişehir Şiir Buluşması

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi tarafından bu yıl 5’incisi düzenlenen Uluslararası Şiir Buluşması başladı.

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi tarafından bu yıl 5'incisi düzenlenen Uluslararası Şiir Buluşması başladı.

Danimarka, Fransa, İskoçya, Lüksemburg, Macaristan ve Türkiye'den toplam 339 şairin yer aldığı buluşmaya, Eskişehir'den 5 şair katıldı. Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay'da şiir buluşmasında bir araya geldiler. Türkiye Yazarlar Derneği, PEN Türkiye Merkezi ve Kültürlerarası Şiir ve Çeviri Akademisi'nin katkılarıyla düzenlenen etkinliğin açılışı Özdilek Sanat Merkezi'nde gerçekleşti. Etkinlikte söyleşiler, şiir okumaları, şiir ve şairler üzerine düzenlenen oturumlar, konserler ve şiir buluşmasına katılan şairlerin şiirlerinden oluşan kitabın basılacak. Gezi sürecinde hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz'ın Tepebaşı Belediyesine ait Karikatürlü Ev yanındaki heykelinin bulunduğu yerde bir şiir okuması da gerçekleştirilecek. 5. Uluslararası Eskişehir Şiir Buluşmasının bu yılki onur konuğunu ise Türk ozanı, yazar ve çevirmen Eray Canberk oldu.

"ANNE ESKİŞEHİR'DEN GEÇERKEN UYANDIR"

Ankara'dan İstanbul'a giderken çocukluğunda Eskişehir'den geçtiğini anlatan Eray Canberk, "Gece yarısı ve her zaman olduğu gibi biraz ayazlı bir gecede trenle yolculuk yapıyorduk. Annemize, 'Anne Eskişehir'den geçerken bizi uyandır sahlep içelim' derdik. Bu şekilde hatırlıyorum ve anıyorum Eskişehir'i. Eskişehir'e bu üçüncü gelişim sanırım. Onur ödülünü almaktan bir kere daha onur duyduğumu söylemek istiyorum" dedi.

"ŞİİRİN BAŞKENTİ ESKİŞEHİR"

Keyifli bir kaç gün yaşayacaklarını söyleyen Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, "Bugün Doğan Hızlan, Eskişehir'i şiirin başkenti olarak ilan etmiş. Bu gerçekten bizim için büyük bir onur. Uzun yıllar, buradaki özgürlüğü ve demokrasiyi bütün Türkiye hissetsin. Bu etkinlik içerisinde anmalar yapılacak. Sevgili İsmail Korkmazın anmasını yapacağız. Burada bulunan bir heykelinin yanında hem şiir okunacak hem müzik yapılacak. İsmail'in başında 35 gün bekledik ama kurtaramadık ama her zaman o bizim kalbimizde yatacak. Danimarka'dan gelen konuklarımız kuzeyden güneye şiir dili diye bir etkinlik yapacaklar" açıklamalarında bulundu.

"HEYKELİ KIRDIK, NAZARI SAVDIK"

Konuşmanın ardından Ataç, onur konuğu Eray Canberk'e hediyesini takdim etti. Yaşanan talihsizlik üzerine hediye yere düşerek parçalandı. Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay ise bu duruma espri ile yaklaştı. Günay, "Her durum için sözümüz vardır. Biraz önce heykeli kırdık, nazar savdık. Nazar değmesin, 5.şiir buluşmasını gerçekleştiriyoruz. Biz diye söylüyorum; Tepebaşı Belediyesi de, bütün belediyeler de bizimle beraber. Özel olarak belediye başkanını da kutlamak lazım. Biraz önce başkan bey söyledi; kültür konularında yazan bir köşe yazarı şiirin başkenti diye İstanbul, Ankara dururken burayı söylüyor. O yüzden bu işte payı olanların gurur duymaya hakkı var diye düşünüyorum" ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından kürsüye şairler gelerek birbirinden güzel şiirlerini okudular. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ömer Faruk Günay Eskişehir Tepebaşı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title