Haberler

5. Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali

Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali, 13 Kasım'da sona eriyor.

Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali, 13 Kasım'da sona eriyor.

Global Design Art Works Direktörü Cem Karaca, bu yıl 5'incisi düzenlenen festivalin, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Muratpaşa Belediyesi ve Antalya Gazeteciler Cemiyeti'nin katkılarıyla gerçekleştiğini söyledi. Festivalin, mayıs ayında açıldığını vurgulayan Karaca, bu yıl kum heykeleri 150 bin kişinin ziyaret ettiğini kaydetti.

Brezilya, Portekiz, İspanya, Ukrayna, Çek Cumhuriyeti, Rusya, Litvanya, Hollanda, Letonya, Türkiye ve Macaristan'dan 25 kum heykel sanatçısının yaptığı, 35 "Hollywood" temalı heykelin sergilendiğini belirten Karaca, festivale başta Rus ve Almanlar olmak üzere turistlerin ilgi gösterdiğini söyledi.

Karaca, festivalin uçurtma şenliği, kum heykel atölyeleri gibi etkinliklere de ev sahipliği yaptığını dile getirerek, 7 bin metrekarelik alanda 10 bin ton kum kullanılan festivalde, Marilyn Monroe, Charlie Chaplin gibi Hollywood yıldızlarının yanı sıra Jurrasic Park, E.T, Terminatör, Süpermen, Hayalet Sürücü, King Kong, Tarzan, Star Wars, Toy Story, Karayip Korsanları, Titanic, Son Samuray, Harry Potter, Ice Age, Matrix, Er Ryanı Kurtarmak ve Yüzüklerin Efendisi gibi filmlere ait karakterleri kumdan heykellere yansıttıklarını bildirdi.

Öte yandan bu yıl Antalya'da etkili olan sağanak yağışlardan olumsuz yönde etkilenen kum heykellerin, üç kez restore edildiği öğrenildi.

- ANTALYA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title