Haberler

5. Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası Sona Erdi

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, Eximbank ve Kosgeb Kaynaklarının Artırılarak, Bankanın Kullandırdığı Finansman Araçlarının Çeşitlendirileceğini Söyledi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, Eximbank ve KOSGEB kaynaklarının artırılarak, bankanın kullandırdığı finansman araçlarının çeşitlendirileceğini söyledi.

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nde Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren başkanlığında gerçekleştirilen ''5. Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası'' sona erdi.

Şuranın kapanışında konuşan Ekren, toplantının, sorunların şeffaf ve açık yüreklilikle dile getirildiği bir ortamda gerçekleştirildiğini söyledi.

Bugün tüm dünya ülkelerini etkisi altına alan, küresel ölçekte finansal bir krizle karşı karşıya bulunulduğunu, finansal krizle mücadelenin başta gelişmiş ülkeler olmak üzere tüm ülkelerin birinci gündem maddesini oluşturduğunu kaydetti.

Bu çerçevede soruna global çözüm için Türkiye'nin de katıldığı G-20 zirvesinin Amerika'da geçen hafta gerçekleştirildiğini hatırlatan Ekren, Türkiye'nin bu süreçte aktif rol oynadığını ve global krizin gelişmekte olan ülkelere yansımasını sınırlandıracak politikalar ve mekanizmaların sonuç bildirgesine yansımasında etkili olduğunu söyledi.

Finansal krize karşı ülkelerin bir yandan koordineli olarak ortak tedbirler alırken, diğer yandan kendi ekonomik yapılarını da dikkate alarak, ülkeye özgü tedbirler uyguladıklarını anlatan Ekren, Türkiye'nin son 6 yılda sağlanan makro ekonomik istikrar ve başta bankacılık sektörü olmak üzere gerçekleştirilen yapısal reformların sonucunda, bu tip dışsal şoklara karşı direncini, geçmiş dönemlere göre son derece arttırdığını bildirdi.

Bakan Ekren, bununla birlikte yaşanan küresel krizin derinliği ve yansımaları karşısında Türkiye'nin de kendi tedbirlerini aldığını ve alacağını söyledi. Ekren, bu çerçevede 2009 yılı programı ve bütçesinin bu etkileri dikkate alarak ekonomik önceliklerin belirlendiğini ifade etti.

Toplantıda özel sektör temsilcilerinin özellikle uluslararası mali piyasalardaki istikrarsızlıktan kaynaklanan, yurt içi ve dışı kredi mekanizmalarının daralmasını, şurada birinci gündem maddesi olarak ortaya koyduklarını ifade eden Ekren, bunun hükümetin de gündeminde yer aldığını, gerek uluslararası finans akımını gerekse yurt içinde kredi mekanizmasının aksamadan işlemesini sağlayacak politika ve tedbirlere öncelik ve ağırlık verileceğini kaydetti.

Bu önlemlerin bir kısmının 2009 yılı programında yer aldığına işaret eden Ekren, şunları kaydetti:

''Özetlemek gerekirse, Eximbank ve KOSGEB kaynakları artırılarak bankanın kullandırdığı finansman araçları çeşitlendirilecektir. Kredi garanti sisteminin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması için tedbirler alınacaktır. Yurt dışındaki finansman imkanlarından daha fazla yararlanılmasını sağlayacak mali araçlar geliştirilecektir.''

Kaynak: AA / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title