Haberler

    5 Soruda Şirketler-Işletmeler Için E Tebligat Zorunluluğu

    Önceki yazılarımızda e tebligat konusunda merak edilenlere ve gerçek kişiler için e tebligat zorunluluğuna değinmiştik. Bu yazımızda ise tüzel kişiler için e tebligat zorunluluğu konusuna değineceğiz.

    Önceki yazılarımızdave değinmiştik. Bu yazımızda ise tüzel kişiler için e tebligat zorunluluğu konusuna değineceğiz.

    Kurumlar Vergisi Mükellefleri E-Tebligat Sistemine Başvurmak Zorunda mıdır?

    Kurumlar vergisi mükellefleri Elektronik Tebligat sistemine 01.04.2016 tarihine kadar bildirimde bulunarak elektronik tebligat sistemini kullanmaya başlamaları gerekir. Ancak kurumlar vergisi mükellefleri dışında kalan tüzel kişiler ile tüzel kişiliği olmayan teşekküller ise gönüllü olarak sisteme başvuru yaparak kullanabilirler.

    E-Tebligat uygulamasına, 01.04.2016 tarihinden önce kullanmak için bildirimde bulunan mükelleflerimiz, 1 Ekim 2015 tarihi itibariyle E-Tebligat sistemini kullanabilir.

    Şirketler için E Tebligat Sistemine Giriş

    Şirketler için e tebligat sisteminegiriş yapabilirsiniz.

    Kurumlar Vergisi Mükellefleri E-Tebligat Sistemine Nasıl Başvurabilir?

    isletmeler_icin_e tebligat_basvurusu

    Elektronik tebligat sistemini kullanmak zorunda olan Kurumlar Vergisi mükellefleri 01.04.2016 tarihine kadar "Elektronik Tebligat Talep Bildirimi"ni (Şirketler ve Diğer Tüzel Kişiler İçin) bağlı bulundukları vergi dairesine vermeleri gerekir.

    Zorunluluk kapsamına girmeyen ve isteğe bağlı olarak kendilerine elektronik tebligat yapılmasını talep eden tüzel kişiler ile tüzel kişiliği olmayan teşekküller ise katma değer vergisi veya gelir (stopaj) vergisi yönünden bağlı bulundukları vergi dairesine başvuruda bulunarak sistemi kullanabilirler.

    Bu mükellefler, söz konusu bildirimi kanuni temsilcileri veya elektronik tebligat sistemi ile ilgili işlemleri yapmaya yönelik özel yetki içeren noterde verilmiş vekaletnameyle yetkili kılınan kişiler aracılığıyla da başvurabilirler.

    01.04.2016 Tarihinden İtibaren İşe Başlayanlar Sisteme Ne zaman Başvurabilir?

    E-Tebligat uygulamasının zorunluluğunun başlayacağı 01.04.2016 tarihinden sonra mükellefiyet tesis ettiren kurumlar vergisi mükelleflerinin işe başlama tarihini takip eden 15 gün içerisinde Elektronik Tebligat Talep Bildiriminde bulunmaları gerekmektedir.

    Kurumlar Vergisi Mükellefleri E-Tebligat Şifresi Edinmesi Gerekir mi?

    Elektronik Tebligat Talep Bildirimi ile vergi dairesine bildirimde bulunan kurumlar vergisi mükellefleri ile tüzel kişiliği olmayan teşekküllerin kanuni temsilcilerinin müracaatı anında, tüzel kişiliğin internet vergi dairesi şifresi yok ise vergi dairesince internet vergi dairesi şifresi verilir.

    Sistemden Tebliğ Edilen Belgelere Nasıl Ulaşılabilir?

    Kurumlar vergisi mükellefleri ile tüzel kişiliği olmayan teşekküllerin kanuni temsilcileri https: //intvrg.gib.gov.tr adresinden sisteme giriş yaparak tüzel kişiliğin Elektronik Tebligat sistemine gönderilen belgeleri görüntüleyebilir, tüzel kişiliğe hangi tarihte tebliğ edildiğini görebilir ve belgenin çıktısını alabilirler.

    Kaynak: Kucukisletmeler.com / Ekonomi

    Ekonomi Haberler

    Bakmadan Geçme

    24 Nisan'da okullar tatil mi? 24 Nisan tatil mi? 24 Nisan'da okullar tatil olacak mı? ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS...
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title