Haberler

5 Kişinin Öldüğü Yangında İşyerine Ceza

Bursa'da 2 Yıl Önce, 5 Kişinin Öldüğü 5 Kişinin de Yaralandığı Fabrika Yangınıyla Alakalı Haklarında Dava Açılan Fabrika Sahibine Verilen 10 Yıl Hapis Cezası 182 Bin YTL Paraya Çevrildi.

Bursa'da 2 yıl önce, 5 kişinin öldüğü 5 kişinin de yaralandığı fabrika yangınıyla alakalı haklarında dava açılan fabrika sahibine verilen 10 yıl hapis cezası 182 bin YTL paraya çevrildi. İşletmenin bayan müdiresi ise beraat etti.

Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, "tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu ölüme sebebiyet vermek" suçundan 15 yıla kadar hapis talebiyle tutuksuz olarak yargılanan Nilüfer İlçesi'ndeki yatak fabrikasının sahibi L.Ö. ile işletme müdürü C.E. bugünkü karar duruşmasına katılmadı. Sanıkların avukatı ile yangında ölen Necla Özeren, Sadife Düdüş, Gülden Çiçek, Sevgi Akpınar, Ayşe Denizalan'ın yakınları adına avukatları hazır bulundu.

Bilirkişi raporunda ölüm olayının tek kusurlusunun iş yeri sahibi olduğu belirlendi. 2 yıl ile 15 yıla kadar takdir hakkı bulunan mahkeme, önce 12 yıl hapis cezası verdiği fabrika sahibi L.Ö.'yü duruşmadaki iyi hali sebebiyle 10 yıl hapis cezasına çarptırdı. Fabrika sahibinin bu cezası daha sonra da 182 bin YTL paraya çevrildi.

Bu arada, tutuksuz yargılanan işletme müdürü C.E.'nin ise beraatine karar verildi.

Öte yandan, ölen 3 kişinin yakınlarının açtığı 483 bin YTL'lik tazminat davası ise sürüyor.

(OSM-İHS-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title