Haberler

5 Hükümlünün Yanarak Öldüğü Davada Önemli Gelişme

Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde cezaevi nakil aracında 5 hükümlünün yanarak hayatını kaybettiği davada savcı; kusurlarla ilgili olarak detaylı araştırma yapılmasını, kişi tespitlerinin yapılmasını ve kamu davası açılarak görülen dava ile...

Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde cezaevi nakil aracında 5 hükümlünün yanarak hayatını kaybettiği davada savcı; kusurlarla ilgili olarak detaylı araştırma yapılmasını, kişi tespitlerinin yapılmasını ve kamu davası açılarak görülen dava ile birleştirilmesini talep etti.

Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, araçta yanarak hayatını kaybeden tutuklu ve hükümlülerin avukatları ve tutuksuz yargılanan sanıkların avukatları hazır bulundu.

Gazi Üniversitesi öğretim üyelerinin hazırlamış olduğu bilirkişi raporunun okunmasından sonra, cumhuriyet savcısı raporda belirtilen kusurlarla ilgili olarak detaylı araştırma yapılmasını, kişi tespiti yapılmasını ve kamu davası açılmasını talep etti. Savcı ayrıca, açılacak olan kamu davasının görülen dava ile birleştirilmesini istedi.

Duruşma sonunda mahkeme heyeti, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünden beklenen raporun mahkemeye ulaşmadığı gerekçesiyle duruşmayı erteledi.

16 Eylül 2011 tarihinde, Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde 34 BL 2564 plakalı cezaevi nakil aracında yangın çıkmıştı. Yangında Van'dan İstanbul'a sevk edilen Abdülsetter Ölmez (35), Sinan Aşka (18), İsmet Evin (33), Akif Karabalı (24) ve Medeni Demir (47) yanarak hayatını kaybetmişti. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kayseri Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title