Haberler

5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde Jotun'dan Güzel Haber:

Güncelleme:

Proje kapsamında geliştirilen Jotun YeşilAdımlar mobil uygulaması ile 75 günde 50 bin km yol ve 10 bin ağaç kazanmayı hedeflenen kampanyada, ikinci hafta sonunda dünya ekseninden daha fazla yürünerek 60 bin km yol ve 8 bin'e yakın ağaca ulaşıldı. Jotun böylece kampanyanın iki buçuk aylık hedefine 2 hafta gibi kısa bir sürede çok yaklaşmış oldu.

Jotun, herkesi kısa mesafelerde araca binmek yerine yürümeye davet ederek hem kendisine hem de dünyaya bir iyilik yapmaya çağırdığı projesi Jotun YeşilAdımlar, ilk iki haftada beklenenin üzerinde ilgi gördü. Yürünen yeni yolların yeşile boyandığı ve boyanan her 4 km için bir ağaç dikilen mobil uygulaması ile 75 günde 10 bin ağaç kazanmayı hedefleyen kampanyada ikinci hafta sonunda 8 bin'e yakın ağaca ulaşıldı. Uygulamayı kullanırken daha önce yeşile boyanmış yollar tercih edildiğinde 4 km yerine 6 km'de bir ağaç dikiliyor ve böylece kullanıcılar yeni yollar keşfetmeye yönlendiriliyor.

Kampanya sonunda Jotun, Balıkesir Gönen'de oluşturacağı 3 orman büyüklüğündeki Jotun Hatıra Ormanı'nın yanı sıra yürünen toplam kilometrenin araçla kat edilmesi sonucu oluşacak karbon salınımını da önleyecek.
Kampanyanın ilk günden büyük bir ilgi gördüğünü belirten Jotun Doğu Avrupa ve Orta Asya Bölgesi Pazarlama Direktörü İsmet Uçarlı 5 Haziran Dünya Çevre Günü'ne özel yaptığı açıklamada şunları söyledi:
"Jotun Türkiye olarak, kısa bir süre önce sürdürülebilirlik politikamız Jotun YeşilAdımlar'dan yola çıkarak yeni bir sosyal sorumluluk projesini hayata geçirdik. Jotun YeşilAdımlar uygulaması ile herkesi kısa mesafede araca binmek yerine yürümeye davet ettik ve atılan adımların ağaca dönüşmesini hedefledik. Mobil uygulamayı Google'la yaptığımız iş birliğinde, yayalar için geliştirdiği "Snap to Road" ara yüzü ile oluşturduk. Bu anlamda da bir ilke imza atmanın mutluluğu yaşıyoruz.

Projeye başlarken, 75 gün sürecek kampanyada toplam 50 bin km yol yürünerek 10 bin ağaç dikilmesini hedefledik ancak gördüğümüz büyük ilgi sonucunda 2 haftada 8 bin'e yakın ağaca ve 60 bin km'ye ulaştık. Bu da 40 bin km olan Dünya'nın ekseni etrafından daha fazla bir mesafe yürünmesi demek. Yüksek kaliteli ürün ve çözümlerimizle yıllardır çevrenin korunmasına katkıda bulunan bir marka olarak 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde böyle bir sonucu paylaşmaktan dolayı çok mutluyuz." dedi.

Kampanyaya Destek Veren Personele Özel İzin

7'den 70'ye herkesin büyük ilgisini toplayan kampanyaya Jotun çalışanlarından da destek geldi. Şirket çalışanları kısa mesafede araca binmek yerine yürümeyi tercih ederek ağaç dikilmesine katkı sağladı. Kampanyaya destek veren Jotun çalışanlarının öğle tatili uzatıldı.

Proje, gelecek senelerde de devam edecek. Jotun, uygulamasını canlı tutmaya devam ederek önümüzdeki yıllarda farklı konuları destekleyecek.

Jotun YeşilAdımlar uygulaması ücretsiz olarak App Store'dan indirilebiliyor ve Google Play'den alınabiliyor. Uygulamayı QR kodu okutarak ya da aşağıdaki linkleri ziyaret ederek indirebilirsiniz:

Kaynak: Bültenler / Güncel

Dünya Çevre Günü Google Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title