Haberler

'' 5. Geleneksel Doğaya Saygı Yürüyüşü'' ... - Şişli Belediyesi'nce Düzenlenen Yürüyüş, Evcil Hayvanların Yanı Sıra Midilli, Deve Ve Balıkların Da Getirilmesiyle Renkli Görüntülere Sahne Oldu

Şişli Belediyesi'nce bu yıl beşincisi düzenlenen ''Geleneksel doğaya ve doğadaki canlılara saygı yürüyüşü'' renkli görüntülere sahne oldu.

Şişli Belediyesi'nce bu yıl beşincisi düzenlenen ''Geleneksel doğaya ve doğadaki canlılara saygı yürüyüşü'' renkli görüntülere sahne oldu.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ile CHP İstanbul milletvekili Hasan Aydın'ın da katıldığı yürüyüş, Şişli Meydanı'ndan başladı.

Hayvanseverlerin besledikleri evcil hayvanlarla birlikte Maçka Demokrasi Parkı'na kadar gerçekleştirdiği yürüyüşte, develer, midilliler, balıklar ve kangallar dikkat çekti.

Yürüyüş güzergahı boyunca sıcak havadan dolayı konulan su kaplarından hayvanlar sık sık su içti.

Yürüyüşün ardından konuşan Mustafa Sarıgül, insanlığın geleceği açısından doğanın ve çevrenin korunması gerektiğini belirterek, herkesin doğa ve doğada yaşayan canlılara destek vermesini istedi. Sarıgül, ''Güvercinler, eşekler, develer olmazsa ekolojik denge bozulur'' dedi.

5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'nun, yönetmelikleri çıkmadığı için uygulanamadığına işaret eden Sarıgül, yönetmeliklerin bir an önce çıkarılmasını beklediklerini söyledi.

Sarıgül, ayrıca sadece sokakta yaşayan canlılar için mezarlık yapılmasını istediklerini sözlerine ekledi.

Yürüyüş boyunca hayvanseverler, ''Sokak hayvanlarının sevgisi ile lütfen tanışın'', ''Tüm insanları merhamet ve hayvan sevmeye davet ediyoruz'', ''Allah hayvanlara zulmedenleri sevmez'' ve ''İtlaf cinayettir'' yazılı dövizler taşıdı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title