Haberler

5. Geleneksel Altın Oklava Baklava Ustaları Yarışması

İstanbul'da Düzenlenen 5. Geleneksel Altın Oklava Baklava Ustaları Yarışması'na Katılan Ustalar, En Lezzetli Baklavayı Yapmak İçin Hünerlerini Sergiledi.

İstanbul'da düzenlenen 5. Geleneksel Altın Oklava Baklava Ustaları Yarışması'na katılan ustalar, en lezzetli baklavayı yapmak için hünerlerini sergiledi.

Baklava ve Tatlı Üreticileri Derneği (BAKTAD) tarafından düzenlenen "5. Geleneksel Altın Oklava Baklava Ustaları Yarışması", Radisson SAS Airport Otel'de yapıldı. 2010 yılı Avrupa Kültür başkenti seçilen İstanbul'la ilgili yapılan çalışmalar kapsamında Kültür Bakanlığı'nın desteklediği yarışmanın sunuculuğunu sanatçı Yalçın Menteş yaptı. Yarışmanın konukları arasında Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ve Ali Müfit Gürtuna da yer aldı.

Baklava stantlarını gezerek tatlıların tadına bakan Bakan Eroğlu, yaptığı konuşmada, "Sabahki pedal çevirmenin ardından burada olmak gerçekten güzel oldu. Kaybettiğimiz enerjiyi kazanacağız. Yurtdışındaki insanlara Türkiye'yi sorduğumuz zaman akıllarına gelen ilk üç şeyden biri de baklavadır. Bu da gösteriyor ki, baklavanın tadı damaklarında kalmış ya da lezzetini duymuşlardır. Bu etkinlikler ülkemizin tanıtımına da faydalı olmaktadır. Baklavanın çeşitlileri gün geçtikçe artmaktadır" dedi.

Karaköy Güllüoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Güllü'nün başkanlığını yaptığı ve manken Tuğba Özay'ın da yer aldığı jürinin önünde yarışmacılar hünerlerini sergiledi. Bugüne kadar çeşitli elemelerden geçerek finale yükselen 4 yarışmacı jürinin önünde baklava yaptı. En ince hamuru açan, en hızlı olan ve en lezzetli baklavayı yapan birinci olarak 10 cumhuriyet altını olan ödülüne kavuştu. Yarışmanın birincisi Murat Ulusoy, ikincisi Zeki Köker, üçüncü ise Recep Aydın olurken, Vedat Karahan da mansiyon ödülüne layık görüldü.

(YM-RA-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title