Haberler

5 Ebabil, Yavru Leylek ve Porsuk Tedaviye Alındı

KARABÜK'te, vatandaşlar tarafından hareketsiz halde bulunan 5 ebabil ile yavru leylek ve porsuk veteriner gözetiminde tedaviye alındı.

Kentin farklı noktalarında vatandaşlar tarafından 1'i yavru, 5 ebabil ile yavru leylek uçamayacak halde bulundu. Ovacuma köyü Kadıoğlu Mahallesi'nde de ormanlık alanda bir porsuk, dere yatağında hareketsiz bulunarak muhtara götürüldü. Kuşlar ve porsuk, haber verilmesiyle gelen Karabük Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. Ekipler hayvanları alarak Safranbolu'daki bir veteriner kliniğine götürdü.

NEDENİ SUSUZLUK

Veteriner hekim İlker Başdağ, ebabillerin bölgede çok sayıda olduğunu belirterek, "Kanatlı hayvanların su ihtiyaçları çok fazladır. Sürekli su bulmaları gerekir. Ebabil kuşları genellikle su bulamadıklarından müşkül hale düşüyorlar ve vatandaşlar ile görevliler tarafından bize kadar ulaştırılıyorlar. Burada bir süre bakımları yapıldıktan sonra doğaya salınacak. Herkes duyarlı olursa bu hayvanlara kolaylıkla bir şey olmayacaktır. Balkonlarınızın, pencerelerinizin önlerine küçük su kapları koyarsanız bu hayvanlar da bu hale düşmez" dedi.

Yavru leyleğin herhangi bir rahatsızlığının bulunmadığını ifade eden Başdağ, "Fakat bir süre aç ve susuz kalmış. Kliniğimizde misafir. Yabani olduğu için zorla da olsa besliyoruz. Yanında kardeşi varsa eğer çekişme sonucu aşağıya atılmış olabilir. Kendisinin düşmüş olma ihtimali de var. Çünkü yetişkin bir leylek değil. Antrenman yaptırıp kanatlarının açılmasını sağlayacağız. Özgürlüğüne kavuşacak duruma geldiği zaman da doğaya bırakılacak" diye konuştu.

Başdağ porsuğun durumuyla ilgili ise "İnanılmaz bir enfeksiyon var ve uyuz olmuş. Damar yolunu açtık ve ilaç tedavisi başladı" dedi. - K

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Karabük Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title