Haberler

5 Çocuk Annesi Kadının Eşi Tarafından Öldürülmesi

Diyarbakır'da 5 Gün Önce Dini Nikahlı Kocası Tarafından Fuhuş Yaptığı İddiasıyla Öldürülen 5 Çocuk Annesinin Öldürülme Olayıyla İlgili Açıklama Yapan Selis Diyarbakır Kadın Merkezi Sözcüsü Hatice Demir, Olayın Takipçisi Olacaklarını Söyledi.

Diyarbakır'da 5 gün önce dini nikahlı kocası tarafından fuhuş yaptığı iddiasıyla öldürülen 5 çocuk annesinin öldürülme olayıyla ilgili açıklama yapan Selis Diyarbakır Kadın Merkezi sözcüsü Hatice Demir, olayın takipçisi olacaklarını söyledi.

Geçtiğimiz günlerde Bağlar Beldesi Muradiye Mahallesi'ndeki evinin önünde, dini nikahlı olarak yaşadığı A.A. adlı 5 çocuk annesi eşini öldüren A.D. tutuklanarak cezaevine konulurken, olayda hayatını kaybeden A.A.'nın cenazesi ise ailesi tarafından morgdan alınmadı. Olayla ilgili İnsan Hakları Derneği Genel Başkanı Reyhan Yalçındağ ve Selis Diyarbakır Kadın Merkezi tarafından bugün ortak bir basın açıklaması yapıldı. Kadın merkezi adına açıklama yapan Bağlar Kadın Merkezi sorumlusu Hatice Demir, olayın takipçisi olduklarını belirterek, "Türkiye'de namus kisvesi altında işlenen kadın cinayetlerine A.A. da eklendi. Alfabenin her harfinin katledilen yüzlerce kadının adı olarak kullanıldığı, kadın adı üzerinde sürdürülen şiddetin egemen zihniyetten kaynaklandığı vurgulanmasına rağmen yaşanan kadın cinayetleri engellenememektedir. Bu cinayetler, her defasında kılıf değiştirerek tüm kadınları ölümle tehdit etmektedir. A.A. 1 hafta önce aramızda nefes alan, düşünen, 5 çocuk annesi bir kadın iken, şimdi eşi A.D. tarafından katledilmiş, cenazesi Dicle Üniversitesi'nin morgunda bekletilmektedir. A.A., katledilmeden önce eşinin esrar içip şiddet uygulaması üzerine defalarca karakola ve diğer adli mercilere başvurmasına rağmen korunmadı" dedi.

İnsan Hakları Derneği Genel Başkan Yardımcısı Reyhan Yalçındağ ise A.A.'nın defalarca adli kurumlara müracaat etmiş olduğunu ifade ederek, "Maalesef, bu coğrafyada kadınlar korunmadığı için şikayetçi olsalar bile yaşam hakları garanti altına alınamıyor. Hiçbir aşamada A.A.'nın para karşılığı bir ilişki yaşadığına dair bir ifade yok, aksine A.D.'nin kendi öz erkek kardeşleri, A.D'nin madde bağımlısı olduğunu ve sürekli şiddet uyguladığını, son olarak geçen sene kendi amca oğlunu darp etmekten hükümlü olduğunu ifade ediyorlar. A.A., ne olursa olsun 5 çocuk annesi bir kadın, bu şehirde yaşamını sürdürmeye çalışan bir kadın" diye konuştu.

Yalçındağ, ayrıca A.A.'nın en küçüğü 3 aylık ve en büyüğü 7 yaşında olan 5 çocuğunun da babasından velayetinin alındığını ve devlet tarafından korumaya alındığını söyledi.

(RB-EST-NÇ-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title