Haberler

5 Büyük Firma Demiryolu Lojistiğine Giriyor"

TCDD Taşımacılık AŞ Ege Bölge Müdürü Müslüm Yurdakul, 5 büyük firmanın, gelecek yıl demiryolu lojistiğine girmiş olacağını bildirdi.

Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi Konteyner Gökköy Tren Lojistik Merkezi'nin aktif olarak kullanılmasının sağlanması amacıyla Balıkesir Sanayi Odası Konferans Salonu'nda düzenlenen istişare toplantısında, kuru yük, konteyner, ithalat ve ihracat taşımacılığının ve gümrük faaliyetlerini geliştirilmesi konuları ele alındı.

TCDD Taşımacılık AŞ Ege Bölge Müdürü Müslüm Yurdakul, toplantıda yaptığı konuşmada, yeni bir yapılanma içindeki olduklarını ifade etti.

Türkiye'nin 2023 yılındaki ihracat hedefinde lojistiğin çok önemli rolünün bulunduğunu vurgulayan Yurdakul, şöyle konuştu:

"Şu anda 600 milyon ton olan Türkiye içindeki lojistik operasyonları, ihracat artışıyla 1 milyar 200 milyon tona çıkacak 2023 yılında. Belki de daha fazla. Bu operasyonu yapabilmek, organizasyonu sağlayabilmek sadece karayollarına bırakılacak kadar küçük bir olay değil. Bunu gören Hükümetimiz 2003'ten bu yana demiryollarına 33 milyar dolar para harcayarak karayollarının üzerindeki yükün bir kısmını demiryollarına aldı. İhracat ve ithalatta yurt içindeki lojistik faaliyetlerde tıkanmanın önüne geçilmeye çalışıldı. Bu yatırımlar bu çaba ve demiryollarının yeniden yapılanması da bu amaca yönelik olarak yürütülüyor."

Demiryolları işletmecilerinin hazırlıklarını yaptığını belirten Yurdakul, "2018 yılında 5 büyük firma, TCDD Taşımacılık AŞ gibi demiryolu lojistiğine girmiş olacak. Bunlardan biri Omsan. Aynı şekilde TÜPRAŞ. TÜPRAŞ bugün 360 vagonuyla kendi petrolünü Kırıkkale, Mersin, Aliağa ve Körfez arasında kendi taşımasını yapmak için hazırlıklarını tamamladı. 1 Ocak 2018'den itibaren biz artık demiryolu üzerinde TÜPRAŞ'ı göreceğiz." dedi.

"Gümrüğün açılması için burada bir hareket oluşması gerekiyor"

Balıkesir Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur da Gökköy'de bulunan lojistik merkezinin yaklaşık 1,5 yıl önce tamamlandığını söyledi.

Yaklaşık 60 milyon liralık yatırımla özel sektörün hizmetine sunulan merkezin ihracat açısından büyük önem taşıdığını vurgulayan Uğur, şöyle konuştu:

"Bu, sadece tren lojistiği değil kamyon nakliyesinin önemli olduğu bir proje. Burada bütün mesele sanayicinin maliyetlerini düşürmek, nakliyecinin lojistik işini büyütmek. En son olarak da burada bir gümrük talebimiz olacak inşallah. Gümrüğün açılması için de burada bir hareket oluşması gerekiyor. Gümrük ve Ticaret Bakanlığımıza biz başvurumuzu yaptık ama buradan bir hareket gelirse gümrük ile ilgili çalışmaların yapılabileceği söylendi. Bununla ilgili eylül sonunda bir konteyner ihracat seferberliği programımız olacak. Aynı gün belki 70-80 firmanın konteyner ihracatını aynı anda gerçekleştireceğiz. O zaman da merkezin adı daha çok duyulmuş olacak."

Toplantıya, TCDD 3. Bölge Müdürü Selim Koçbay, Gökköy Lojistik Merkezi Müdürü Hasan Şahin, Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Fahri Ermişler ile lojistik firmalarının temsilcileri ve sanayiciler katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Organize Sanayi Bölgesi Balıkesir Türkiye Ege Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Beypazarı soda yasaklandı mı? Beypazarı sodada bor mu var? Beypazarı açıklama yaptı mı? Barcelona-PSG maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Barcelona-PSG maçı şifresiz mi? 16 Nisan 2024 Salı Yayın akışı! Bugün kanallarda ne var? Bugün hangi diziler var? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 16 Mart Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? WhatsApp uçtan uca şifreleme nedir, neden değişir? Uçtan uca şifreleme nasıl çalışır? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? 16 Nisan baraj doluluk seviyesi yüzde kaç? Süt fiyatları ne kadar oldu 2024? Çiğ süte zam geldi mi? KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title