Haberler

5 Bin Türkmen Sınırda Aç Susuz Yardım Bekliyor

Güncelleme:

Suriye'nin Kilis sınırına yakın köylerde IŞİD ile muhalif grupların çatışması arasında kalan Türkmenler sınırda 1 haftadır Türkiye'nin kapıları açmasını bekliyor.

IŞİD'in Suriye'nin Azez kentine bağlı Kilis sınırına yakın olan bazı köyleri ele geçirmesinin ardından muhalif gruplarla aralarında başlayan çatışmalar da arttı. Kilis sınırındaki onlarca köyde olduğu gibi nüfusunun yüzde 80′si Türkmen olan 2 bin kişilik Barakaltı köyünde de endişeli bekleyiş sürüyor.

"TÜRKİYE BİZİ ALSIN"

Barakaltı köylüleri çatışmaların başladığı sabah saatlerinde Türkiye sınırına geliyor. Çatışmaların sona erdiği gece saatlerinde ise tekrar köylerine dönüyorlar. Ölümcül "yolculuk" cuma gününden bu yana devam ediyor. Sınıra gelen ve Türkiye'ye girmek isteyen köylüler ise içeriye alınmıyor.

"SINIRDA AÇ-SUSUZ AĞAÇLARIN ARASINDAYIZ"

Telefonla CNNTürk canlı yayınına bağlanan Barakaltı köyü sakinlerinden Muhammet Hoca "Cuma gününden beri bombaların, mermilerin arasında Türkiye sınırı ile köyümüz arasında gidip geliyoruz. Biz şu anda sınırda Türk köylerinin arasında kalıyoruz, ağaçların arasında aç susuz, Suriye sınırının içindeyiz. Türk yetkilierden yanımıza kimse gelmedi. Hiçbir yardım görmedik. Asker kulübesine gittim, komutanla konuştum, bizi almayın çocukları alın dedim, 10 çocuk alın o da kabulüm dedim. Komutan 'Validen yazı gelmeden alamam' diyor" dedi.

"TÜRK ASKERİ SINIRA YAKLAŞTIRMIYOR"

Yaklaşık 4-5 bin kişi olduklarını belirten Muhammet Hoca; sınır bölgesinde çatışmanın seyrine göre sürekli yer değiştirdiklerini belirterek "Türk askeri sınıra yaklaştırmıyor. Perişan durumdayız. Ne olur Türk devleti sesimizi duysun." dedi.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ HAD SAFHADA

Öte yandan çatışmalar nedeniyle Kilis sınırında TSK güvenlik önlemlerini en üst seviyeye çıkardı. Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutanlığı'na bağlı 1. Hudut Alay Komutanlığı ekipleri bölgeye askeri ve lojistik takviye yaptı.

SURİYELİLER İÇERİ ALINMAYA BAŞLANDI

Suriye'nin Haseke kentine bağlı Rasulayn ilçesindeki çatışmalardan kaçarak Türkiye'ye sınırında bekleyen Suriyeliler Türkiye'ye alınmaya başlandı.

Haseke kentine bağlı Rasulayn bölgesindeki çatışmalardan kaçıp Akçakale ilçesine bağlı Kepez Mahallesi sınır hattına gelen Suriyelilerin, Türkiye'ye alınma işlemleri yeniden başladı. Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu sığınmacıların yanlarında bazı eşyalarını da getirdikleri görüldü.

Kontrol noktalarında üst aramasından geçirilen misafirler, buradaki minibüslerle kayıt işlemlerinin yapılması için Akçakale'de Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından oluşturulan kayıt merkezine götürülüyor.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Türkiye Suriye Kilis Azez Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Meteoroloji'den toz taşınımı ve fırtına uyarısı! 24 Nisan yağmur var mı, hava nasıl olacak? 21 Nisan hangi burç? 21 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 21 Nisan tarihi hangi burç olur? 24 Nisan Çarşamba 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 24 Nisan burç yorumları nedir? AKREP DOLUNAYI ne zaman? Akrep Dolunayı etkileri neler? Burçlara etkileri neler olacak? BURÇ YORUMLARI! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı kapalı mı, neden kapalı? Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs kutlamaları yasak mı? Samsun Belediyesi hangi parti? Samsun Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne zaman görüşecekler? Buket Dereoğlu kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Buket Dereoğlu kaç yaşında, nereli? Buket Dereoğlu biyografisi! Sandık Kokusu kadrosuna hangi isim katıldı? Kadroya dahil olan isim kim? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik canlı yayında neden kavga etti? Kavganın sebebi ne? Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (285)

kelaynak kuşları sizi:

bu soydaşlara silah göndermedik mi biz niye gelmişler ki yoksa yalanmıydı

57
5
yanıtYanıtla
bıktık da:

TEK ÇARE MHP

47
4
yanıtYanıtla
AKP CHP MHP HEPSİ KURU SIKI MİLLİYETÇİ:

KOBANİ DE YÜREKLİ KÜRT ASKERLERİ VARDI. AMA TÜRKLERİN OLDUĞU YERLER İLK GÜNDEN DÜŞTÜ YÜREĞİNİZ YEMEZ ANCA SAVUNMASIZ 1 KİŞİYE 20 KİŞİ SALDIRISINIZ O DA POLİS GÖZETİMİNDE. İŞTE TÜRKLER BU KADARSINIZ. AKSİNİ -İSPAT DAHİ EDEMZSİNİZ. KOBANİ DÜŞECEKTİ DEĞİL Mİ :)))))))) ACIYORUM SİZE

6
44
yanıtYanıtla
BİTLİSLİ HDP:

Dün erzurumda kürtlere saldıran ''''türkler'''' !!! e hadi gidip yardım edin. :))) ben sizi iyi biliyorum. . istanbul gibi metropol şehirlerde ok meşhursunuz '''' ABİ YOLDA KALDIK ERZURUMA GİDECEZ 1 LİRA VARMI'''':)))) dilencilik yapacağınıza, iki kıza hava atmak için kürtlere saldıracağınıza gidin bizim gibi savaşın nasıl aldık ama kobaneyiii:)))))))))

5
44
yanıtYanıtla
MehmetcikMobil-IOS:

Araplara kürtlere yardım edecegine turkmenlere sahip cıksaydınızya

38
0
yanıtYanıtla
tek çare mhp:

artık mhp gelmeli yeter artık ya

36
0
yanıtYanıtla
deliturkmen:

Türkiyeye gelen 2, 5 milyonlu Suriyelilerin pasaportlari vardir, ama 5. 000 Turkmenin yoktur. Zaten AKP gösteris milliyetcisi Arapci, Türkmenlere gelince sinirda bekletirler ama Arap Yezidi Kürt olunca kucak acarak iceri alirlar. . . Bu hükümet bir türlü Türk olamiyor, bir de utanmadan silahlar Türkmenlere gitti diye yalan söylüyorlar!

34
1
yanıtYanıtla
Antepli Mobil-IOS:

Bu hükümete oy yok. Boyunuz devrilsin

32
2
yanıtYanıtla
sezer:

yaziklar olsun bu hükümete soydaslarimizi bu durumda birakmak vatan hainligidir.

30
2
yanıtYanıtla
Medyaaaaa:

Son çırpınışlarınız

8
20
yanıtYanıtla
Tüm 285 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title