Haberler

5 Bin Polisle Asayiş Uygulaması

İstanbul'da "Yeditepe Huzur" adlı asayiş uygulaması kapsamında, 39 ilçe ve 200 noktada, 5 bin polisin katılımıyla helikopter destekli denetim yapılıyor.

İstanbul'da "Yeditepe Huzur" adlı asayiş uygulaması kapsamında, 39 ilçe ve 200 noktada, 5 bin polisin katılımıyla helikopter destekli denetim yapılıyor.

Şehir genelinde akşam saatlerinde başlatılan asayiş uygulamasına, asayiş şube müdürlüğü personeli ile ilçe emniyet müdürlükleri, önleyici hizmetler şube müdürlüğü, trafik denetleme şube müdürlüğü, foto film şube müdürlüğü, havacılık şube müdürlüğü, narkotik, mali suçlar, terörle mücadele, kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele, özel harekat ve çevik kuvvet ekiplerinin de aralarında bulunduğu 20 farklı ekipten 5 bin polis katılıyor.

Trafik kontrollerinin de yapıldığı uygulamaya, deniz polisi ve polis helikopteri de destek veriyor. Şüpheli kişilere yönelik Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolleri yapılan denetimlerde, aranan şahıslar, silah, bıçak ve uyuşturucu madde taşıyanlar üzerinde duruluyor.

Öte yandan emniyetten yapılan açıklamada 29 Eylül 2015 tarihinden itibaren yapılan ve bu akşamkiyle birlikte 33.'su uygulanan "Yedi Tepe Huzur Uygulaması"nın amacının sokak hakimiyetini sağlamak suretiyle suç ve suçlularla kesintisiz olarak mücadele etmek olduğu belirtildi.

-32 uygulamada 5 milyon lira trafik cezası kesildi

Açıklamada, başladığı tarihten günümüze kadar iki haftada bir yapılan toplam 32 "Yeditepe Huzur Uygulaması" kapsamında 782 bin 825 kişi üzerinde Genel Bilgi Taraması (GBT) uygulaması yapıldığı, aranan 3 bin 356 kişinin gözaltına alındığı ifade edildi.

Uygulamalar kapsamında 194 bin 420 aracın sorgusunun yapıldığı ve 2 bin 814 aracın trafikten men edildiğinin aktarıldığı açıklamada toplam 5 milyon 430 bin 892 lira trafik cezası kesildiği belirtildi.

Açıklamada, denetlenen 17 bin 399 işyerinden bin 336'sına işlem yapıldığı, yaklaşık 22 kilo uyuşturucu madde ile 97'si kurusıkı olmak üzere 510 tabanca ele geçirildiği aktarıldı.

Asayiş Şube Müdürlüğü koordinasyonunda yapılan uygulamanın 39 ilçesinde 200 noktada 5 bin polisle yapıldığı ifade edilen açıklamada, İl Emniyet Müdürü Dr. Mustafa Çalışkan'ının da uygulamalara katılarak yerinde inceleme ve denetimlerde bulunduğuna yer verildi.

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırşehir'de deprem mi oldu 18 Nisan Perşembe? Kırşehir deprem nerede oldu? Çankırı'da deprem mi oldu 18 Nisan Perşembe? Çankırı deprem nerede oldu? Yozgat'ta deprem mi oldu 18 Nisan Perşembe? Yozgat deprem nerede oldu? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Sivas'ta deprem mi oldu 18 Nisan Perşembe? SON DAKİKA Sivas deprem nerede oldu? Hudutsuz Sevda 29. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 29 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Sakla Beni 25. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Sakla Beni yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri 12. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak 66. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kül Masalı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title