Haberler

5 Aylık Ücretsiz Kursta Çizdikleri Karikatürleri Sergilediler

KARİKATÜRÜ daha geniş kesime yaymak, yeni ve genç isimler kazandırmak amacıyla açılan, yaklaşık 200 kişinin katıldığı karikatür kursu sonunda sergi açıldı.

KARİKATÜRÜ daha geniş kesime yaymak, yeni ve genç isimler kazandırmak amacıyla açılan, yaklaşık 200 kişinin katıldığı karikatür kursu sonunda sergi açıldı.

Karikatürist Serdar Onur Öztaş, her yerde resimden, tiyatroya, danstan çeşitli spor dallarına kadar birçok alanda kurslar açıldığını, Avcılar'daki kursiyer sayısının 40 bine yaklaştığını göz önünde bulundurarak daha geniş kesimler tarafından yapılmasını sağlamak amacıyla

karikatür kursu açılmasını önerdi. Bu öneri Avcılar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından benimsenirken, Ocak ayının sonlarında Barış Manço Kültür Merkezi'nde (BMKM) yetişkinlere, çeşitli mahallelerdeki 4 kent enstitüsünde ise küçük yaştakilere yönelik ücretsiz karikatür kursu açıldı.  Öztaş'ın verdiği kurslara katılan çocukların yanı sıra çeşitli mesleklerden yetişkinler ve öğrenciler, kısa sayılabilecek süre içerisinde çizim teknikleri konusunda bilgilenerek hazırladıkları karikatürleri eğitim yılı sonu nedeniyle sergiledi. BMKM'deki sergi. Belediye Başkanı Handan Toprak Benli tarafından açıldı. Başkan Toprak Benli, sanat ve sanatçıların toplumların sosyal ve ekonomik yaşamlarında çok önemli katkılar sağladığını, Avcılar'ın her alanda sanatçısını yetiştiren bir kent olduğunu söyledi.

Yer darlığı nedeniyle sergilenecek karikatürleri seçmekte zorlandıklarını bunlardan 60'ını ziyaretçilere sunduklarını belirten Serdar Onur Öztaş, " Türkiye'de karikatürist kolay yetişmiyor. Resimsel çalışmalar yapmış güzel sanatlar çıkışlı, gerçek meslekle ilgisi olmayan arkadaşlarımız var. Türkiye karikatürde uluslararası alanda çok ileride" dedi.

Karikatür kursiyerlerinden grafik tasarımcı Selma Pakdamar ile Serdar Yılmaz'ın yanı sıra emekli memur Uruhan Altan elde ettikleri sonuçtan çok memnun olduklarını söyledi. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Handan Toprak Türkiye Avcılar Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title