Haberler

49 Aşiret Lideri 'İngilizler Aşiretlere Para Verdi' İddialarını Yalanladı

Eski Meclis önünde bir araya gelen aşiret liderleri, 'İngilizlerin Kürt Aşiretlere para verdi' iddialarına yanıt verdi.

Eski Meclis önünde bir araya gelen aşiret liderleri, 'İngilizlerin Kürt Aşiretlere para verdi' iddialarına yanıt verdi.

'İngilizler aşiretlere para verdi' iddiaları üzerine eski Meclis'in bahçesinde bir araya gelen aşiret liderleri, bu yapılan haberlerin asılsız olduğunu ve bu tür haberleri kınadıklarını belirten açıklama yaptı. 49 aşiret liderinin bir araya geldiği eski Meclis bahçesinde polis tarafından güvenlik önlemleri alındı. Alana basın mensupları ve aşiret liderleri dışında kimse alınmadı.

Aşiret liderleri adına Savcı Sayan'ın gerçekleştirdiği açıklamada, 'Kürt aşiret liderlerinin yanında olduğu belirtilerek, 15 Temmuz darbe girişiminde, Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi Doğu ve Güneydoğudaki bütün il ve ilçelerde de milyonların sokağa döküldüğünü, halkın ülkesine, bayrağına, siyasi iradesine ve geleceğine sahip çıktığını ifade etti.

Sözlerine darbe girişimi gecesi yaşanan birlik ve beraberlik ruhunun, ülkenin, milletin dış ve iç düşmanlarını rahatsız ettiğini ve malum terör odaklarının yeni bir kara propaganda hedefine konulduğunu söyledi. Sayan, "Bu çerçevede emekli bir albay İngilizlerin Kürt aşiret liderlerine para verdiğini, borçlarını ödediğini, ve bu aşiret liderlerinin Türkiye'ye karşı yeni bir ayaklanma için örgütlendiğini beyan etmiştir. Bu akıl dışı, edepsiz, ahlaksız, mesnetsiz iddialar Kürt toplumunun sosyolojik gerçeği olan aşiretleri de zan altında bırakmıştır. Bizler Kürt Aşiret ve ailelerinin üyeleri olarak, geçmişte de benzerlerine çok rastladığımız maksatlı ve iğrenç zihniyetin; Kürt toplumunu tahkir ve tezyif edici mesnetsiz iddialarını katiyetle reddediyor ve bunu dillendireli şiddetle kınıyoruz" dedi.

"TÜRK-KÜRT KARDEŞLİĞİ 15 TEMMUZ'DAN SONRA DA DEVAM EDECEK"

Zilan aşiretini temsilen basın açıklamasına katılan Bayram Zilan, 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili bir çok iddianın söz konusu olduğunu belirterek "Özellikle bölgede bir kalkışma yapılacağına dair doğudan ve güneydoğudan Kürtlerinde işin içine gireceğine dair bir görüş var ortada. Türk-Kürt birlikteliğini 15 Temmuz'dan sonra da taçlandırmak için burada olmak herhalde Türkiye için önemli bir yapı taşı. Ben bu kardeşliğin 15 Temmuz'dan sonra da devam edeceğini düşünüyorum ve PKK'ya karşı da bu birliğin bütünlüğün süreceğini düşünüyorum ki aşiretler bugün sadece FETÖ'ya, sadece darbeye kalkışanlara değil PKK'ya karşı da bir duruş sergiliyor" dedi.

Zilan, PKK'ya karşı gösterilen duruşun daha da güçlü ve kuvvetli olması adına, bundan sonra hep beraber katkı sağlayacaklarını ifade etti. - Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Savcı Sayan Türkiye PKK Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title